Høsten 2022, ønsker Universitetet i Stavanger tolv gjesteforskere og kunstnere fra hele verden velkommen til å samarbeid med hverandre og UiS-miljøet i utforskning av betydningen av grønne omstillinger

I løpet av studieåret 2022/23 arrangerer The Greenhouse (programområde i miljøhumaniora ved Universitetet i Stavanger) et program om grønne omstillinger sett gjennom miljøkunst og humaniora. Dette danner utgangspunktet for en internasjonal kunst-/vitenskapskonferanse som skal lede til en bok og utstilling om grønne omstillinger. Konferansen foregår 15.-17. november 2022.
Som en del av forelesningsprogrammet høsten 2022, ønsker Universitetet i Stavanger tolv gjesteforskere og kunstnere fra hele verden velkommen til å samarbeid med hverandre og UiS-miljøet i utforskning av betydningen av grønne omstillinger. Hver av dem skal holde foredrag for å presentere prosjektet sitt og skal bidra til den internasjonale konferansen om grønne omstillinger. Gjesteforskerne skal også bidra til en bok om grønne omstillinger, der redaktører vil væreDolly Jørgensen og Finn Arne Jørgensen.
Den første Greenhouse-forelesningen om grønne omstillinger er 24. august ved Marianna Dudley fra University of Bristol. Hun skal fortelle om prosjektet sitt Energy landscapes and renewable energy in UK. Foredraget finner sted i Hulda Garborgs hus, rom HG N-106 og online via Zoom kl. 14:15 CEST. Forhåndsregistrering er nødvendig for å delta via Zoom og detaljer finner du på arrangementssiden.
Hele forelesningsprogrammet er tilgjengelig på The Greenhouse’ nettside for Green Transitions Fellows. Alle foredragene foregår på engelsk og finner sted i Hulda Garborgs hus, rom HG N-106 og på nettet via Zoom fra kl. 14:00.
Kommende arrangementer:
31st August, Giulia Champion: Blue & Green Transitions: The Role of the Ocean in our Future World(s)
7th September, Hans Baumann: Lithospheric Transference (Norge)
21st September, Yandong Li: The history of greenhouse farming in China
28th September, Linda M. Hess: Comedy and Humor as a Contribution to Green Transitions
5th October, Jenny Pickerill: Shifting temporalities: Time and the everyday lived experiences of green transitions
26th October, Sarah Dimick: Unseasonable: Climate Arrhythmias in Global Literature
2nd November, Sarah S. Elkind: Histories of energy transitions for unnatural resources
9th November, Estraven Lupino-Smith: Landscape Literacy: Weaving as Practice-Based Research
23rd November, Susanne Ferwerda: What does it mean to envision ‘sustainable futures’, specifically, via the color green?
30th November, Nancy Langston: Tipping Points: Reindeer on the Move
7th December, Tarini Manchanda: Green transitions from below