Grønn uke: Forskningspub om Rogaland som matfylke under energikrisen

Mandag 3. oktober 2022 kl. 19:00-20:30,
Arkeologisk museum,
Kafé Ask og Embla.

Hvilke konsekvenser får energikrisen for matprodusentene i regionen vår? Hva må til for at vi fortsatt skal produsere mat i Rogaland i fremtiden?

Published Endret

Fire tomater
Har tomatproduksjon en framtid i Rogaland?

Energikrisen har ført til historiske utfordringer for matproduksjon i regionen. Økt kostnader til strøm, naturgass, fôr og gjødsel risikerer å slå beina under økonomien for bønder og matprodusenter. Hvordan opplever landbruket dette, og hva kan vi gjøre for å sikre regional matproduksjon i en usikker framtid?

Dette er tema for forskningspub på Kafé Ask og Embla på Arkeologisk museum mandag 3. oktober.

I panelet:

Arne Norland (Felleskjøpet)
Ola Sunde (Jærtomat)
Anders Riel Müller (UiS)

Samtalen ledes av Jens Kaae Fisker ved Institutt for media og samfunnsfag ved UiS.