Grønn uke: Hva er bærekraftig mat?

Mandag 3. oktober 2022 kl. 14:15-15:30,
Arne Rettedals Hus,
Ø-120.

Dette åpningsarrangementet setter i gang Grønn uke med en opplysende og spennende samtale om bærekraftig mat.

Publisert Sist oppdatert
En matbuffet med diverse salater og mat

Hva er bærekraftig mat, og må alle være veganere for å spise bærekraftig? Hvilke matvarer er bærekraftig og hvilke er ikke? Disse og flere andre spørsmål får du svar på under denne samtalen.

Program

  • Hva er bærekraftig mat? Emil Beddari, Fremtiden i våre hender (digitalt)
  • Norsk selvforsyning og global matforsyning? Hvor usikre er vi? Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse
  • Matens historie i et bærekraftig perspektiv. Gabriella Petrick, postdoktor ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved UiS
  • Samtale og mulighet for spørsmål fra publikum

Samtalen ledes av førsteamanuensis Jens Kaae Fisker ved institutt for medie og samfunnsfag ved UiS.

Emil Beddari er fagrådgiver i Fremtiden i våre hender og jobber med bærekraftige matsystemer, rettferdig grønt skifte og matsvinn. Han har bakgrunn som samfunnsgeograf med spesialisering innen rettferdig klima- og miljøpolitikk.

Christian Anton Smedshaug har vært daglig leder i AgriAnalyse siden 2011 og arbeider bredt med spørsmål knyttet til økonomi, utvikling og spørsmål knyttet til verdikjeden for norsk jordbruk.

Gabriella M. Petrick er en vitenskaps- og teknologihistoriker med fokus på mat, matsystemer, bærekraft og smakens sensoriske historie.

Se hele programmet for Grønn uke her.