Grønn uke på UiS: Bærekraftig mat

Universitetet i Stavanger arrangerer Grønn uke fra 3.– 7. oktober. Hvordan kan vi alle ta mer grønne valg på matfronten? Spis grønt i SiS-kafeene, kom på arrangementene og lær mer om bærekraftig mat.

Published Endret

Grønn uke

UiS arrangerer Grønn uke for første gang i oktober 2022 med tema bærekraftig mat.

Grønn omstilling er en av bærebjelkene i tiårsplanen til universitetet, Strategi 2030. Det innebærer at all aktivitet ved universitetet skal være med på å ta samfunnet i en grønnere retning.

SiS-kafé under Grønn uke

Spis bærekraftig og grønt i kafeene. Se programmet for uka.

Tidligere arrangementer

Mandag 3. oktober

Kl. 8 Epler til frokost

Ullandhaug og Bjergsted: UiS og SiS deler ut gratis epler til frokost

Kl. 14.15 Hva er bærekraftig mat?

Ullandhaug: Må alle være veganere for å spise bærekraftig?

Kl. 19.00 Matfylket Rogaland under og etter energikrisen

Arkeologisk museum: Hvordan opplever landbruket økte priser?

Tirsdag 4. oktober

Kl.12 Slik lykkes du med plantebasert kosthold

Bjergsted: Vegankokk Mari Hult gir deg konkrete tips og triks

Kl. 12.15 Hvordan kan jorda bli mer fruktbar?

Arne Rettedals hus: En bedriftsleder, en gartner og en professor fremmer fruktbar jord

Kl. 14.15 Krasj-kurs i hjemmekompostering

Universitetsbiblioteket: Her får du lære mer om hvordan du kan kompostere hjemme.

Onsdag 5. oktober

Kl. 11–14: Grønt marked

<br>Arne Rettedals hus: Lokale produsenter kommer til campus Ullandhaug med kortreist og bærekraftig mat.

Kl. 12.15: Hva skjer hvis insektene forsvinner?

Arne Rettedals hus: Entomolog Erik Tunstad skriver bok om insekter og faren for utrydding.

Kl. 13.15: Start-ups for sustainable food

Stavanger University Library:<em> </em>How can start-ups play a role in creating a sustainable food system? 

Kl. 14.15: Hva kan du sanke i norsk natur?

Universitetsbiblioteket: Bli kjent med nyttevekster i norsk natur

Torsdag 6. oktober

Kl. 10.30: Potetlunsj – om poteter, matsikkerhet og matsvinn

Universitetsbiblioteket: Lær hvordan vi kan produsere mer mat selv

Kl. 12.15: Hva skal vi spise om vi ønsker minst mulig CO2-utslipp?

Kjell Arholms hus: Mari Hult viser deg hvordan du lykkes med vegansk mat.

Kl. 14.15: Hvordan kan studentene bidra til grønnere campus?

Universitetsbiblioteket: Studenter presenterer «live» sine løsninger (ENG)

Fredag 7. oktober

Kl. 12.15: Kan vi få vannmangel i Norge?

Universitetsbiblioteket: Torleiv Bilstad snakker om vann i et lokalt og globalt perspektiv