Beredskap i forbindelse med utenlandsopphold

Dersom du trenger hjelp med noe, eller det skulle oppstå en krise eller en uønsket hendelse når du er i utlandet, er det viktig at du vet hvem du kan kontakte for bistand.

Publisert: Endret:

Avreiseseminar

Studenter som skal på utveksling i regi av UiS vil bli invitert til et avreiseseminar.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Sjømannskirken, som UiS har en beredskapsavtale med, og tar for seg ulike ikke-akademiske aspekter ved det å være på utveksling:

• Hvorfor trenger jeg forsikring?
  • Hva gjør jeg hvis jeg blir utsatt for en ulykke?
  • Blir mine pårørende kontaktet dersom det skjer meg noe?
  • Hva om en venn ikke kommer hjem fra fest?
  • Hva om jeg blir ensom og vil hjem?
  • Hvem kan jeg snakke med om ting jeg synes er vanskelige?
Sjømannskirken. Studenter. Vaffel.
Foto: Morten Opedal, Sjømannskirken

Sjømannskirkens medarbeidere hjelper i små og store kriser i utlandet. Les mer om arbeidet deres og hva de kan hjelpe med:

Sjømannskirken - Hjelp til norske studenter i utlandet

Last ned Sjømannskirkens nødnummer-app for å gjøre utenlandsoppholdet tryggere:

Sjømannskirkens gratis app

Generelle henvendelser:

info@sjomannskirken.no

Åpen mandag til fredag: 08.00-15.30.

Sjømannskirkens koronatelefon:

Åpen alle hverdager mellom 09.00-16.00. Unntatt helligdager.

En støttetelefon for alle livets situasjoner. På denne telefonen treffer du en ansatt i Sjømannskirken som både har tid og lyst til en prat.

Nettkirkens chattetjeneste:

Ved akutte beredskapssaker gjelder Sjømannskirkens døgnåpne beredskapstelefon for nordmenn i utlandet eller pårørende til disse:

Registrer deg

Alle studenter plikter å registrere informasjon om utenlandsoppholdet før avreise.

Du må logge deg inn Studentekspedisjonen og fylle ut skjemaet "Sjekkliste for studenter på utenlandsopphold". Registreringen gjør det enklere for UiS å bistå deg dersom noe skulle skje under utenlandsoppholdet.

Så snart du har fått ny adresse i utlandet, ber vi om at du oppdaterer adressen din og legger inn eventuelt nytt telefonnummer i Studentweb. Alle studenter blir samtidig anbefalt å registrere informasjon om sine nærmeste pårørende.

Vi anbefaler også at du benytter deg av Utenriksdepartementets tilbud om reiseregistrering, slik at UD kan komme i kontakt med deg dersom noe alvorlig skulle skje der du befinner deg.

Praktiske spørsmål under utvekslingsoppholdet?
Dersom noe skjer i utlandet