Informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler på uis.no

Universitetet i Stavanger følger det til enhver tid gjeldene personvernregelverket og følger de prinsipper som gjelder for personvern etter den nye loven som gjelder fra 20. juli 2018.

Published Endret

Vi skal sikre at ditt personvern er ivaretatt og har følgende overordnede prinsipper for behandling av personopplysninger:

  • UiS skal etterstrebe høy grad av personvern, herunder ivaretagelse av den registrertes rettigheter og friheter.
  • UiS skal etterleve lover og regler for oppbevaring og sikring av data.
  • Hendelser og avvik / brudd på informasjonssikkerheten og / eller personvernet, skal være kartlagt, dokumentert og varslet.

UiS bruker informasjonskapsler på våre nettsider

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når du besøker et nettsted. Informasjonskapselen kan benyttes til å lagre tidligere brukerinnstillinger, registrere hvilke sider du besøker og hvilke valg du gjør mens du bruker dem. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du bruker ved å klikke på hjelp i nettleseren din. Nederst på denne siden finner du informasjon om hvordan du kan slette informasjonskapsler.

Vi bruker Google Analytics for å måle trafikken på våre nettsider.

Informasjonen som informasjonskapslene innhenter, bruker vi for å optimalisere brukeropplevelsen for de besøkende på sidene. Informasjonen brukes kun internt hos UiS, og hos samarbeidspartnere som jobber med nettutvikling for oss.

For å ivareta din anonymitet måler vi ikke de to siste sifrene i de besøkendes IP-adresser ved å bruke Google Analytics sin anonymiseringsfunksjon. IP-maskeringen skjer så snart data er mottatt av Google Analytics' innsamlingsverk, før det blir lagret, og blir behandlet i tråd med Googles personvernpolicy.

Reklamekapsler, også kalt cookies og brukertilpasset annonsering:
Du kan oppleve å se annonser fra oss på andre nettsteder, basert på innhold og sider du har besøkt på www.uis.no. Til dette formålet bruker vi informasjonskapsler som er utstedt av tredjepart (for eksempel Facebook og Google) på vegne av oss og med vår tillatelse. De samme selskapene har teknologi for å nå deg på flere av dine digitale enheter. Vi deler ikke informasjon med andre utover dette. Vi sletter all informasjon som vi bruker for å vise deg tilpassede annonser etter seks måneder.Informasjonskapsel

InformasjonskapselHva informasjonskapsel brukes til
_gaStatistikk: Skiller brukere via en anonym identifikator
_utmaStatistikk: Skiller brukere og brukersesjoner
_utmzStatistikk: Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden.


Informasjonskapsel brukes til statistikk

  •  Skiller brukere via en anonym identifikator
  •  Skiller brukere og brukersesjoner
  •  Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden

Samtykke

Ved å benytte UiSs nettsider samtykker du i at vi kan etterlate informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. 
Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger. 

 

Personvernerklæring for UiS chatbot

I denne personvernerklæring beskrives det hvordan Universitetet i Stavanger (UiS) behandler personopplysninger ved bruk av chatbotten på studentsidene på uis.no.

Formål:

UiS bruker chatboten til å håndtere generelle henvendelser fra studenter og søkere i alle døgnets timer. Innhold og svar er laget av UiS, mens chatboten er et dataprogram som etter beste evner søker å finne de korrekte svar til stilte spørsmål. Det er ikke en kanal for saksbehandling og det frarådes å sende inn personopplysninger via chatten.

Chatboten finnes i nedre høyre hjørne på utvalgte nettsider.

Hvilke personopplysninger UiS bruker:

Chatten krever ingen pålogging og foregår anonymt. Det logges en IP-adresse som automatisk maskeres og oppbevares på en server fra Amazon Web Services (AWS) innen EU/EØS i 90 dager. I tillegg kjøres en maskeringsalgoritme hver time som etter beste evne fjerner navn, epost, religiøs overbevisning, sykdommer og helserelaterte input som brukeren kan ha skrevet i chatten. Hele samtalen maskeres i sin helhet etter 90 dager.

Samtalehistorikk bevares i 90 dager til å forbedre modellen. Ingen personopplysninger brukes til dette.

Samtalehistorikk brukes også til å utarbeide statistikk og evaluere bruken. Ingen personopplysninger brukes til dette.

Sletting:

Din samtale med chatboten lagres i 90 dager med mindre du velger å slette samtalen før du lukker for chatten. For å slette samtalen kan du trykke på de tre prikkene øverst i chatvinduet og velge «Slett samtale». Her kan du også velge å laste ned samtalen.

Leverandør:

Chatboten leveres av boost.ai og har lagring i AWS innen EØS. Denne leverandøren behandler eventuelle personopplysninger på vegne av UiS i henhold til inngått databehandleravtale.

Mer informasjon om personvernerklæring for studenter og søkere