Bjergsted: Spesialbiblioteket for utøvende kunstfag

Biblioteket dekker fagområdene musikk og dans. Biblioteket holder til i Bjergsted og er en del av Fakultetet for utøvende kunstfag.

Publisert Sist oppdatert

Søk etter faglitteratur i Oria

Om biblioteket

I biblioteket finner du en stor musikksamling på LP og CD, med fokus på jazz, klassisk og folkemusikk. Via biblioteket har du også tilgang til mer enn 18 000 noter for ulike instrument og besetninger. I biblioteket finner du lytte- og videorom, leseplasser og områder for gruppearbeid.

Biblioteket er betjent mandag – torsdag: 9 – 16 og fredag: 9 – 15.

Åpent for studenter og ansatte med nøkkelkort fra Bjergsted kl. 7 til 23 alle dager.

Aktuelle arrangementer

Åpningsseremoni på campus Bjergsted

Tir. 13.08.2024

12:00-13:00

Bjergsted

Bjergsted-konferansen 2024

Tor. 31.10.2024

08:30-16:00

Campus Bjergsted
Eikenes-salen
I biblioteket finner du en stor musikksamling på LP og CD, med fokus på jazz, klassisk og folkemusikk.
I biblioteket finner du lytte- og videorom, leseplasser og områder for gruppearbeid.

Logg inn i Oria

I Oria finner du bøker, tidsskrifter, artikler og avhandlinger. Logg inn i Oria for å reservere bøker som er utlånt, eller for å bestille materiale vi ikke har.

Aktuelle bøker

Ansatte

Spesialbibliotekar
51832133
Divisjon for forskning
Universitetsbiblioteket i Stavanger
Spesialbibliotekar
51831613
Divisjon for forskning
Universitetsbiblioteket i Stavanger

Streamingbaser og noter

Biblioteket har tilgang til en rekke streamingbaser og mer enn 20 000 noter.

Benytt gjerne våre lytte- og videorom ved musikkstreaming. Husk å koble deg til med tilgang hjemmefra for å få tilgang dersom du ikke er på campus.

Søk i Oria for å få oversikt over notene våre. Du kan søke på komponist, tittel eller sjanger - eller en kombinasjon av disse. I biblioteket finner du notene organisert i bokser på hylla der hvert instrument eller besetning har sitt nummer. Ta kontakt i skranken eller på e-post dersom du ikke finner det du leter etter.
Kom gjerne med forslag til innkjøp!

Streamingbaser:

Noter på nett:

Nyttige ressurser for utøvende kunstfag

Biblioteket gir deg tilgang til en rekke tidsskrifter og databaser, samt andre nettressurser som er særlig aktuelle innen musikk og dans.

Gutt leser avis i biblioteket

I biblioteket har vi en rekke trykte aviser. I tillegg har vi digital tilgang til mange norske aviser.

 • Atekst (Retriever): I Atekst finner du artikler i fulltekst fra mer enn 100 norske aviser, magasin og andre nyhetskilder.
 • NB digitale aviser: Via Nasjonalbiblioteket kan du lese norske aviser i fulltekst. Ansatte ved UiS får tilgang til disse ved å logge inn med Feide.
  Studenter kan søke om tilgang i 8 timer om gangen. Ta kontakt i skranken for å få tilgang.

I Oria finner du oversikt over hvilke databaser som er aktuelle for musikk og dans. Noen av databasene er åpent tilgjengelig, men de fleste trenger du UiS-tilgang for å kunne bruke. Bruk tilgang hjemmefra for å få tilgang hvis du ikke er på campus.

Andre anbefalte databaser:

 • Academic Search Premier Fulltekstdatabase med artikler innen de fleste fagområder.
 • Google Scholar Artikler, bøker, rapporter, avhandlinger, konferansepapirer og anmeldelser. Tverrfaglig.
 • JSTOR Fulltekstdatabase innen samfunnsfag, økonomi og humaniora.
 • Norart - Norske tidsskriftsartikler Referanser til artikler fra ca. 450 norske og nordiske tidsskrift og årbøker, ca. 60 innen helse- og sosialfag.
 • RILM Abstracts of Music Literature Musikkbibliografi både for populærmusikk og klassisk musikk. Et bredt utvalg medietyper er inkludert. De eldste innførslene er fra 1835.
 • British Library Sound Archive Katalog over innspillinger i en av de største lydsamlingene i verden.
 • Norsk lydinstitutt Tilgang til søk i Norsk lydinstitutt sin database. Her finner du også IMDs CD-er innkjøpt før 2001.
 • Classical scores library Består av en rekke partiturer og manuskripter innen klassisk musikk fra middelalder til det 20. århundre.
 • Biblioteksøk Søketjeneste fra Nasjonalbiblioteket, med informasjon om hva som finnes i norske bibliotek. Biblioteksøk viser hvilke bibliotek som eier publikasjonen du er ute etter. Alle referanser som tidligere lå i Norsk samkatalog for notetrykk (Samnoter) finner du nå i Biblioteksøk.
 • NB Noter Notekatalogen inneholder norske musikkverk fra NB noter (Nasjonalbibliotekets publiseringstjeneste for verk som ikke er utgitt på forlag), og verk utgitt av norske og utenlandske forlag.
 • Sangindex Sang- og viseregister til sangbøker og noter utgitt i Norge. Avsluttet i 2011, ikke oppdatert etter det
 • Vis- og låtregister Svenskt Visarkiv sitt sangregister.
 • African American Music Reference Omfattende referansebase innen blues, jazz, gospel og annen afroamerikansk musikk. Inneholder biografier, encyclopedier, sangnoter, diskografier osv.
 • Classical Music Reference Library Inneholder mer enn 40 000 referanser. Dekker hele den vestlige, klassiske musikkhistorien. Inkluderer m.a. Baker’s Dictionary of Music, Baker’s Biographical Dictionary of Musicians og Baker’s Student Encyclopedia of Music.
 • Garland Encyclopedia of World Music Digital utgave av det kjente referanseverket om verdensmusikk, publisert første gang i 1997.
 • International Encyclopedia of Dance Nesten 2000 artikler skrevet av fagpersoner fra 50 land. Dekker de fleste former for dans. Tar også for seg kultur, musikk og kostymer, og inneholder en del biografier over dansere og koreografer.
 • Jazzbasen Historisk kunnskapsbase om jazz i Norge. Inneholder diskografisk informasjon om jazzinnspillinger med norske musikere fra 1905 og fram til våre dager. Inneholder biografier, historiske oversikter, fotografi, diskografier og lydillustrasjoner.
 • Oxford Dictionary of Dance Informasjon om dansere, koreografer, komponister og sentrale verk innen dans.
 • Oxford History of Western Music Digital utgave av Richard Taruskins anerkjente fembindsverk om vestlig klassisk musikk.
 • Oxford Music Online Inneholder Grove Music Online, med The New Grove Dictionary of Music and Musicians, Opera, and Jazz. I tillegg Oxford Dictionary of Music og Oxford Companion to Music.

Biblioteket har tilgang til mange tidsskrift, du får tilgang til alle våre elektroniske tidsskrifter med tilgang hjemmefra. I Oria kan du søke etter tidsskrifter både på tittel og med ISSN.

Vi anbefaler å ta i bruk Browzine får å få oversikt over tidsskriftene du trenger. Med Browzine kan du lage en egen, virtuell bokhylle med tidsskriftene du ønsker å lese og følge med på. Browzine kan også lastes ned hvis du ønsker tilgang til din egen tidsskrifthylle via mobil eller nettbrett.

Anbefalte tidsskrift for utøvende kunstfag:

Låneregler

Sjekk ut våre låneregler for en oversikt om alt du trenger å vite om lån og bestillinger, fornying og retur av bøker, samt purringer og erstatningskrav ved biblioteket.

Lån en bibliotekar

Skal du i gang med et nytt forskningsprosjekt og lurer på hvor du skal starte å søke? Vi kan søking og gjenfinning av litteratur. Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!

Tilgang hjemmefra

Flere av våre tidsskrifter, databaser og e-bøker krever UiS-tilgang. Logg på med tilgang hjemmefra for å få tilgang til våre e-ressurser når du ikke er på campus.

Innkjøpsforslag

Er det noe som mangler i bibliotekets samling? Har du forslag til et abonnement vi burde ha? Send oss dine forslag, så vurderer vi innkjøp.

Oppgaveskriving:

Nyheter fra Fakultet for utøvende kunstfag

Heder, ære og 75 000 kroner

Årets mottaker av Steensland-stipendet er Maren Resell Sørheim ved avdeling for jazz ved Fakultet for utøvende kunstfag.

– Å gå PPU hjalp meg med å finne ut korleis det er å jobbe som danselærar

Praksisen gav Ingrid innspel til korleis ho kunne trekke trådar mellom ulike kunstnarlege uttrykk i undervisinga.

Første med doktorgrad i kunstnarleg utviklingsarbeid ved UiS

– Ein disputas innanfor kunstnarleg ph.d. er ikkje kvardagskost her i landet, seier dekan Harald Eikaas ved Fakultet for...

Konsertar og framsyningar ved UiS Fakultet for utøvande kunstfag

Tilsette og studentar ved Fakultet for utøvande kunstfag arrangerer over 200 konsertar og framsyningar i året. Her finn ...

Bjergsted-konferansen 2023

Gjennom innlegg, samtalar og kunstnarlege innslag set Bjergsted-konferansen 2023 søkelyset på kunst, kultur og samfunn. ...

Cecilia inspirerer barn og unge i Bolivia til å lage musikk

Min sommarjobb: Fløytestudenten jobbar frivillig med å arrangere seminar i heimlandet om somrane.

Hva betyr kulturpolitikk for samfunnsutviklingen?

En kronikk fra Harald Eikaas, dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag.

EU-prosjekt har utviklet ny kunnskap om kunstneriske praksiser i barnehagen

Erasmus+-prosjektet INTERSTICE har hatt som mål å gi ansatte, utdannere og studenter på barnehagefeltet innsikt i kunstn...

– Eg føler at me har vakse som pedagogar og klasseleiarar

Det seier Kristoffer som er PPU-student ved Fakultet for utøvande kunstfag. I ei veke har han vore med på eit nytt innov...

Vinnarane av Kammermusikkonkurransen 2023

To ensemble har vunne Skjeies kammermusikkstipend på 25 000 kr.

200 søkarar på plass. Nå er det endeleg normale opptaksprøver ved Bjergsted igjen

Nå myldrar det av spente, framtidige studentar på campus Bjergsted. For alle søkarar til utøvande musikkstudium på UiS m...

Priscila fekk jobbe med musikarar og utøvarar på høgt nivå

Musikkproduksjon og opptaksteknikk blei ei moglegheit til å auke erfaringane på feltet

– Jeg ønsket å utvide mine kunnskaper, kompetanse og nettverk innenfor musikkproduksjonsfeltet

Frida har studert musikkproduksjons og opptaksteknikk, og jobber i dag med å drive og administrere et lydstudio

Ingrid Øien liker ikke å stå på «stedet hvil»

Ingrid finner det interessant å stadig kunne lære nye ting, og syns det er viktig å holde seg oppdatert.

Tone Omdal har hele sitt utdanningsløp fra UiS

- Det var både inspirerende og motiverende å se mine medstudenter dirigere, samt observere deres utvikling som dirigente...

Studerer PPU i utøvende og skapende kunstfag for å skape flere jobbmuligheter

– Det er veldig smart å ta PPU nå, sier Oda, som er student ved Fakultet for utøvende kunstfag

Solveig jobber som kantor i Den Norske kirke

- Studiet var for meg en fin bekreftelse på at gehør kan utvikles gjennom hele livet, bare det får nok oppmerksomhet!

Halvor Holm har studert DigJazz ved UiS

Halvor Holm kjente et behov for fornyelse av sitt faglige fundament, og var en av de første studentene på fakultetets di...

Tar digitale jazzstudier for å ha et mer lekent forhold til instrumentet sitt

Studiet er både kjekt, interessant og lærerikt, mener Karl Ole.

Julie Røssland er vinner av Steenslandsstipendet 2022

Dirigentstudent Julie Røssland har utmerket seg på innsats, faglig nivå og kunstnerisk potensiale, og tildeles derfor St...

Besøk og kontakt: