Bjergsted biblioteket er gjenåpnet

Etter en intens oppussingsperiode fra mai til oktober er endelig det flotte, nye biblioteket offisielt gjenåpnet.

Publisert Sist oppdatert
Moden for oppdatering

Spesialbiblioteket for musikk og dans på Campus Bjergsted er fra 70-tallet, og med trangt om plassen og fulle hyller var det på tide med en fornying. Biblioteket er gjenåpnet i en ny og moderne form som er mer tilpasset et aktivt og fleksibelt studiemiljø. Biblioteket er åpnet opp med sosiale soner ved inngangen og flere gruppearbeidsplasser, avslapningssoner og spesialrom for musikklytting, og med opptaksmuligheter, samt videorom og rom for studier og fordypning.

Nytt og moderne

Universitetsbiblioteket i samarbeid med LINK Arkitektur står bak visjonen for de nyoppussede biblioteklokalene. Stiftelsen Musikkhuset i Bjergsted har bidratt med kompetanse og biblioteket, som har vært under oppussing siden mai, framstår som et nytt og moderne lokale som støtter opp under behovene til studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag. Det nye moderne biblioteket ble muliggjort med støtte fra UiS og Kunnskapsdepartementet som et tiltak for å oppgradere forsknings- og utdanningsareal ved universitet og høgskoler landet rundt.

Ta turen innom

For de som ønsker å ta en kikk på det nyoppussede biblioteket er det bare å ta turen innom i åpningstiden. Biblioteket er åpent for studenter og ansatte med nøkkelkort alle dager fra klokken 7–23.  For andre er biblioteket betjent mandag – torsdag fra klokken 9–17, og fredager fra klokken 9–15.

Rød snor skal klippes for å markere gjenåpning
Bibliotekdirektør Gitte Kolstrup og rektor Klaus Mohn ivaretar smittevern
Grønne omgivelser bidrar til et godt studiemiljø
Biblioteket har soner for avslapping og arbeid
Inngangspartiet er oppgradert
Slapp av under stjernehimmelen