Hopp til hovedinnhold

Få med deg Open Access Week 2021

I anledning årets Open Access Week inviterer Universitetsbiblioteket, i samarbeid med flere andre norske fagbibliotek, til en rekke foredrag med tema knyttet til åpen vitenskap.

Publisert: Endret:

Åpen vitenskap er noe som blir stadig mer aktuelt, ikke minst i forbindelse med Plan S. Vi håper derfor at mange faglig ansatte på UiS vil ta seg tid til å følge hele eller deler av programmet under årets norske Open Access Week. Den er fra 25. til 31. oktober, og er en del av et årlig internasjonalt arrangement.

Representanter for flere viktige forskningsorganisasjoner og universiteter vil delta som foredragsholdere. Alle foredrag er digitale i Zoom, og åpne for alle interesserte. Ta derfor en kikk på programmet, og meld deg på det som er relevant for deg!

Dersom du har noen spørsmål angående Open Access Week kan du kontakte Linda Johnsen eller John David Didriksen på Universitetsbiblioteket.

Program Open Access Week 2021:

Open Access Week 2021 poster

25. oktober kl. 10: Open Science is the New Normal

Representanter fra Norges Forskningsråd og Horizon Europe forklarer hva de krever og forventer i forhold til åpen forskning. Språk: Engelsk.

26. oktober kl. 10: Lisenser for deling av forskningsdata

Hvordan dele forskningsdata? Hva må du tenke på når du velger lisens? Hvordan deler man så åpent som mulig, og så lukket som nødvendig? Språk: Norsk.

27. oktober kl. 10: Get your ducks in a row: Steps for sharing sensitive data

Hva må du tenke på hvis du skal dele sensitive data, f.eks. genetiske data? Språk: Engelsk

27. oktober kl. 10: How to share qualitative data: Videos and interviews

Hvordan forholder du deg til åpne forskningsdata og GDPR? Språk: Engelsk

28. oktober kl. 10: Nivå X: Berører nye publiseringsmodeller forskningskvaliteten?

Hva er prinsippene bak Nivå X, og hva betyr innføringen av et nytt nivå betyr for nåtidens og fremtidens kvalitetssikringssystemer. Språk: Norsk.

29. oktober kl. 10: Diamonds are forever; Benefits and challenges of Diamond Open Access Publishing.

Hva er veien videre for institusjonell tidsskriftpublisering, i Norge og internasjonalt? Språk: Engelsk