Blåseseksjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag

Blåseseksjonen består av treblås og messing, og hører til Avdeling for klassisk musikk ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Published Endret
Fakta

Studenter som har messing eller treblås som hovedinstrument får solid instrumentalopplæring av seksjonens mange dyktige blåselærere. De fleste av våre fremragende pedagoger jobber både som profesjonelle utøvere i Stavanger Symfoniorkester og som pedagoger hos oss på fakultetet.

Førstkommende søknadsfrist for studier i utøvende musikk: 15. desember.

Søk nå!

Søknadsweb er åpen for alle våre studier. Søknadsfrist for studier i utøvende musikk er 15. desember. Søknadsfrist for digitale studier, PPU i utøvende og skapende kunstfag og Musikkproduksjon og opptaksteknikk er 1. mars. Les mer om våre studier her.

Tre av våre flinke messingstudenter, Vibecke, Helga og Jack forteller om sine studier i utøvende musikk sammen med professor Per Kristian Svensen.

Avdeling for klassisk musikk

Fra kammermusikk til symfoniorkester

Våre studenter får hvert år delta på spennende prosjekter med Bjergsted Blåseensemble, Bjergsted Messingensemble, Bjergsted Treblåsensemble og Bjergsted Symfoniorkester. I tillegg spilles det mye kammermusikk på fakultetet.

Fløytestudenter på Universitetets julekonsert 2019. Foto: Olav Bjånes.
Årets største konsertbegivenhet for alle studenter ved Fakultet for utøvende kunstfag er Universitetets julekonsert. Foto: Olav Bjånes.

Bjergsted Brassfestival

Bjergsted Brassfestival arrangeres som en årlig inspirasjonsuke hver høst. Da inviteres internasjonale toppartister og pedagoger til Bjergsted og leder en intens og inspirerende uke. Under uka gis mange offentlige konserter, og alle studenter får både masse inspirasjon og ny kunnskap under denne uka. Bjergsted Blåseensemble spiller en aktiv rolle under denne inspirasjonsuken – de medvirker på flere konserter og får i tillegg til å spille egne stykker også akkompagnere flere av våre internasjonale gjesteartister.

Universitetets julekonsert 2019. Foto: Olav Bjånes
Blåsestudentene får delta på mange spennende prosjekter i løpet av studieforløpet. Foto: Olav Bjånes.

Bjergsted Messingensemble

Bjergsted Messingensemble har også et høyt aktivitetsnivå på fakultetet.  Våre messingstudenter får hvert år være med på eget «Gabrieli og hans samtidige» prosjekt, der en fordyper seg i våre musikalske røtter, og innstuderer den tidligste originalmusikk for messing. I tillegg har skolen kjøpt inn barokktrompeter, naturhorn og barokktromboner (sackbuts), og våre studenter får hvert år delta på egne prosjekter på disse instrumentene.

Symfoniorkester i samarbeid med Universitetet i Agder

Vi avholder hvert år et symfoniorkester samarbeidsprosjekt med Universitetet i Agder. Her setter vi studentgruppene våre sammen til et felles, stort orkester, og gjør spennende samarbeidsprosjekt. Prosjektene ledes av ett av fakultetene sine dirigentprofessorer Rolf Gupta (UiA) eller Bjarte Engeset (UiS).

Studiene gir studentene solid ballast når de etterpå starter sine karrierer som profesjonelle musikkarbeidere innen det utøvende eller pedagogiske fagfeltet.

Per Kristian Svensen , professor og fagseksjonsleder for blåseseksjonen

Fremragende pedagoger

Som student her på fakultetet får dere også solid instrumentalopplæring av våre mange dyktige blåselærere. De fleste av våre fremragende pedagoger jobber både som profesjonelle utøvere i Stavanger Symfoniorkester og som pedagoger hos oss på fakultetet. I tillegg har vi professor PK Svensen ansatt på heltid. Han er, sammen med våre andre ansatte, med på å sørge for at vi her på fakultetet har et spennende, aktivt og variert aktivitetsnivå for våre blåsestudenter. Gjennom studiene vil studentene videreutvikle seg som utøvende musikere og få en vidtfavnende og solid erfaring. Dette kommer godt med når de etterpå starter sine karrierer som profesjonelle musikk-arbeidere innen det utøvende eller pedagogiske fagfeltet.

Les mer ...

Studier

ved Fakultet for utøvande kunstfag

Konserter og forestillinger

Fakultet for utøvende kunstfag