Byliv i studentbyen Stavanger

Som student i Stavanger får du virkelig oppleve det beste Vestlandet har å by på av kultur, byliv og uteliv. Vi har møtt Ada, som tipser deg om steder, aktiviteter og opplevelser du kan få med deg i studentbyen Stavanger.

Publisert Sist oppdatert
Kvinne med blå skjorte smiler. Foto.
Ada trives godt som student i Stavanger, og er flink til å bruke byen.

En liten storby

Ada Mogstad Nauen (20) flyttet til Stavanger rett etter videregående for å begynne på en bachelor i byplanlegging og samfunnssikkerhet. Hun bor i Gamle Stavanger, en liten rusletur unna havneområdet Vågen og sentrum. Det er ypperlig for Ada, som er glad i å utforske byen og virkelig bruke tilbudene for alt det er verdt.

– Her er det ikke én stor hovedgate, men mange koselige gater du kan utforske. På den måten føles byen større enn den er, uten å være stor og skummel. Det setter jeg veldig pris på.   

Les mer om: En bachelor i byplanlegging og samfunnssikkerhet gir en variert og tverrfaglig studiehverdag.

En by med særpreg

Vågen, Stavanger
Utesteder og restauranter på rekke og rad.

Fra Vågen har du gangavstand til alt du ønsker deg i en by. Restaurantene ligger på rekke og rad, og veien er kort til kjøpesenter, handlegater, kaféer og uteliv – for å nevne noe. Selv setter Ada spesielt pris på de litt særegne stedene Stavanger har å by på, og dem er det ganske mange av.

– Jeg synes det er gøy å besøke utesteder med gjennomførte temaer. Hele Fargegata er jo et godt eksempel på dette, og jeg liker særlig godt utestedet Bella Rose, som har rosa interiør fra gulv til tak.

Fargegata har blitt Insta-kjent på grunn av sine fargerike trehus og originale utesteder. Her kan du møte kollokviegruppen din over lunsj på dagtid, og på kvelden arrangeres det både intimkonserter, quiz og temakvelder på de mange pubene i gata.

Fargegata i Stavanger (Foto: Elisabeth Tønnessen).
Fargegata i Stavanger sentrum.

Ada synes ikke det er særlig dyrt å være student i Stavanger, og trekker frem noen eksempler på hvor det kan være penger å spare:  

– På Bøker og Børst har de god kaffe til grei pris, på Gossip har de bobleonsdager, og på studentbaren Tappetårnet finner du byens billigste øl.

Les mer om: Billig å bo og busse i Stavanger.

Oppdag Stavanger Øst

Stavangers østlige bydel, kjent som nettopp Stavanger Øst, har blitt et av Adas favorittområder i byen. Etter å ha hatt et rufsete rykte, har bydelen for lengst fått sin renessanse. I dag vil mange hevde at Stavanger Øst er byens kuleste område. Der finner du blant annet et fengende og unikt kulturtilbud på Tou Scene, bruktbutikker, nisjebutikker, spennende spisesteder og kreativ gatekunst.   

– Jeg elsker å utforske de ulike sidegatene her, og bare stikke innom steder jeg ikke har sett før. Da finner jeg alltid masse kult.

I Stavanger Øst møtes også by og natur. På én og samme tursti kan du oppleve både sjø, skog og by. Et populært tilfluktssted på varme sommerdager er Badedammen, byens eldste badeplass.  

– Det er utrolig fint å være ved Badedammen om sommeren. Der pleier vi å bade og grille, og det er også en volleyballbane hvor man kan spille. Det er et fint sted å bli kjent med medstudenter på!

Studentpris på gode opplevelser

På gråe vestlandsdager er det ikke alltid byvandring som frister mest. Da er det fint at Stavanger også har et stort og variert kulturtilbud, til studentvennlige priser. På Folken kan du få med deg alt fra gode musikkopplevelser til stand-up som får latterkulene til å trille.

– Folken er jo studentenes kulturhus, og der er det alltid noe gøy du kan få med deg til kjempelave priser. Jeg skal for eksempel på konsert med Arif i februar, og det kosta nesten ingenting.

På Folken arrangeres det quiz hver tirsdag og standup hver onsdag, i tillegg til konserter, teaterstykker og andre forestillinger. Adas råd er klart: Om du kjeder deg, sjekk hva som skjer på Folken!

For å få full kontroll på alt som foregår for studenter, anbefaler Ada også å laste ned appen «MinSiS». Dette er studentsamskipnaden sin egen app, der du får oversikt over alt fra arrangementer og helsetilbud, til hva som er på menyen i de ulike kantinene på campus.

– En gang meldte jeg meg på en times valpekos gjennom appen. UiS tilbyr ofte dette i eksamenstiden, fordi det å kose med valper hjelper studentene med å senke skuldrene i en hektisk periode. Det var helt magisk!

Les mer om: Her får du studentrabatt i Stavanger.

Studentbyen Stavanger

Bli student hos oss