Hopp til hovedinnhold

Cybersikkerhet i Industri 4.0

Torsdag 13. januar 2022 kl. 11:30-12:00,
Webinar.

CIAM Lunch & Learn med professor Sokratis Katsikas om utviklingen av Industi 4.0 og forventninger om enorme økonomiske fordeler for økonomien og industrien og økt cyber-sikkerhetsrisiko.

Publisert: Endret:

Et CIAM Lunch & Learn - arrangement

Industri 4.0, ofte referert til som den fjerde industrielle revolusjonen som gjelder trenden med automatisering og utveksling av data i industrien, gjennom utvikling, bruk og integrasjon av cyberfysiske systemer, tingenes internett, cloud computing, kunstig intelligens og annen muliggjørende teknologi. Denne utviklingen forventes å gi enorme fordeler i økonomisk, inkludert forbedret produktivitet og effektivitet, bedre fleksibilitet og smidighet, og økt lønnsomhet.

Professor Sokratis Katsikas, NTNU

Det kommer imidlertid også økt cybersikkerhetsrisiko, primært som følge av integrering av informasjonsteknologi og operasjonsteknologi.

Webinaret vil foregå på engelsk. For mer informasjon og påmelding, vennligst sjekk våre engelske sider. 

Seminaret er digitalt og finner sted torsdag, 13 january 2022 kl. 11:30 - 12:00.

  • For å få tilgang på seminaret må du registerer deg på forhånd gjennom å henvende deg til CIAM på e-post: ciam@uis.no

Om foredragsholderen: Sokratis K. Katsikas er direktør for Norsk senter for cybersikkerhet i kritiske sektorer og professor ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Forskningsaktiviteten hans har resultert i mer enn 300 publiserte bøker; bokkapitler; journal papirer; og artikler i konferansesammenheng. Han har ledet eller deltatt i mer enn 60 nasjonale og internasjonale finansierte FoU-prosjekter.