Hopp til hovedinnhold

Digital feiring av studentene

Koronaviruset satte en stopper for den årlige masterseremonien i Tjodhallen denne sommeren. Men noen blide fjes var på plass på Ullandhaug – vinnerne av årets studentpriser.

Publisert: Endret:

Teknas studentpriser 2020
Juryleder Päivi Teivanen-Lædre sammen med vinnerne av Teknas studentpris Javeria Habib (til venstre) og Silje Marie Angell.

Første gang publisert: 08.07.2020

Masterseremonien for avgangsstudentene ved teknisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiS har blitt en tradisjon både studenter og familiene deres setter pris på. På med bunad og dress, høytidelige taler og prisutdelinger i Tjodhallen, før det hele avsluttes med tapasbuffet.

Prisdryss

På grunn av smittevernhensyn var det ikke mulig å samle nesten 500 studenter og deres familier i Tjodhallen i år.  I stedet får du en digital hilsen fra dekan Øystein Lund Bø og styreleder Toril Nag. Du kan også se overrekkelsen av disse fire prisene:

Se filmen her

Teknas studentpris går i år til to studenter. Leder i juryen, Päivi Teivanen-Lædre, begrunnet det med at det var umulig å velge kun én av de to. Begge vinnerne har imponert juryen faglig, men de har også vært svært aktive ved siden av studiene.

Silje Marie Angell, master i teknisk samfunnssikkerhet, får prisen for sitt store engasjement for studentvelferd. I tillegg til å studere både petroleumsteknologi og samfunnssikkerhet, har hun vært aktiv studentambassadør. Hun har også jobbet som studentassistent. Angell begynner i jobb som sikkerhetsrådgiver i Norconsult etter sommeren.

Javeria Habib, master i datateknologi, er ifølge juryen svært faglig dyktig. Hun viser også politisk engasjement. Helt siden hun startet studiene i Lahore i Pakistan har hun jobbet aktivt for å få flere jenter til å velge ingeniørfag. Habib har allerede fått jobb som dataanalytiker i Equinor. Hun håper etterhvert å ta en doktorgrad.

Teknas utdanningspris går til en bedrift som har samarbeidet tett med Universitetet i Stavanger, blant annet ved å tilby master- og doktorgradsprosjekter i sin bedrift. Årets vinner er Nordic Unmanned. De har også bidratt til å bygge opp en dronelab ved UiS. Daglig leder Knut Roar Wiig og doktorgradsstudent Jørgen Apeland mottok prisen, et kunstverk av Terry Nilssen-Love.

Innovasjonsprisen går til Susanne Espeli. Hun har skrevet masteroppgaven sin ved Equinor, "Petrophysical evaluation of the Nordmela Formation at the Johan Castberg Field". Espeli har utviklet en ny og mer realistisk petrofysisk modell som kan brukes til å optimalisere oljeutvinningen fra Castberg-feltet.

Beste foreleser – prisen gårtil Jan Terje Kvaløy, professor ved institutt for matematikk og fysikk. Kvaløy fikk prisen for sine gode forelesninger og evnen til å skape et godt læringsmiljø for studentene sine. Det er studentene selv som har nominert kandidatene.

Hilsen til studentene

Ettersom dekan Øystein Lund Bø ikke kunne møte masterstudentene fysisk, ønsket han å si noen ord til studentene i en videohilsen.

– Takk for tålmodigheten! Dere har vist stor grad av selvdisiplin og fullført arbeidet, selv om dere ikke har kunnet være fysisk på universitetet. Derfor håper jeg at dere finner en måte å feire denne dagen på, sier Øystein Lund Bø.

Også styreleder Toril Nag benyttet anledningen til å rose studentene for innsatsen i en svært spesiell tid.

– Våren 2020 går inn i historiebøkene. Når dere blir gamle, kommer barnebarna deres til å si: "Fortell om den tiden! Om pandemien, og om demonstrasjonene. Hva gjorde dere?"

Nag reflektererte også rundt framtiden for årets avgangsstudenter.

– Til tross for usikkerhet, er det også en lovende og interessant tid for å gå inn i neste fase av livet deres, den fasen hvor dere skal bygge en karriere og være med på å forme framtiden.

Tekst og foto: Kjersti Riiber