Hopp til hovedinnhold

Digital gjennomføring av Open Access Week var en suksess!

Over 200 deltakere fikk med seg viktige tema innen åpen forskning når UiS og USN markerte Open Access Week digitalt 19. – 23. oktober.

Publisert: Endret:

Open Access Week er et internasjonalt årlig arrangement, med hensikt å øke kunnskapen om og bevisstheten rundt åpen forskning.  I år markerte UIS og USN Open Access Week i fellesskap.

Av smittevernhensyn foregikk alle foredrag digitalt. Dette åpnet muligheten både for å hente inn eksterne foredragsholdere, og for at deltagere utenfra kunne følge med. Mange benyttet den muligheten, og de daglige foredragene hadde alle mellom 50 til 70 tilhørere fra hele Norge.

Videre arbeid med åpen forskning på UiS

Merete Vadla Madland, prorektor for forskning på UiS, avsluttet Open Access Week. I sin avsluttning tok hun opp UiS sitt videre arbeid med åpen forskning, og fortalte blant annet at åpen forskning vil ha en innvirkning på ansettelser og opprykk. Det skal fra nå av tillegges vekt om kandidaten har bidratt til å åpne opp sin forskning, for eksempel ved å publisere i åpne tidsskrifter og tilgjengeliggjøre sine forskningsdata. Dette er en naturlig konsekvens av at UiS har underskrevet DORA-erklæringen.

Få med deg Open Access Week 2021

Open Access Week er årlig internasjonal begivenhet. Vi på universitetsbiblioteket er allerede i gang med å planlegge neste års arrangement, så sett av tid i kalenderen for faglig påfyll om åpen forskning i oktober 2021!Gikk du glipp av årets Open Access Week? Sjekk ut noen av årets presentasjoner:

Spørsmål om Open Access?

Open Access ved UiS

Les mer om åpen forskning

51831114
Divisjon for forskningUniversitetsbiblioteket i StavangerAvdeling for forsknings- og studiestøtte
Spesialbibliotekar
51831115
Divisjon for forskningUniversitetsbiblioteket i StavangerAvdeling for publikum
Spesialbibliotekar