Dette nettbaserte kurset øker kompetansen innen mat- og måltidsarbeid for personer som jobber på sykehjem eller opp mot hjemmeboende eldre.
5
Bachelor
Nettbasert
Norsk
Under planlegging
Under planlegging
Under planlegging
Kursinnhold
Feilernæring og underernæring i norske sykehjem og hos hjemmeboende eldre er fortsatt en betydelig utfordring. Å optimalisere ernærings- og måltidsarbeid hvor beboerens behov oppfylles krever høy faglig kompetanse, innsikt i beboernes behov og samarbeid på tvers av fagområder.

I skjæringspunktet mellom helsefaglig kunnskap, ernæring, måltidskunnskap, aktivitet og service, ligger det helhetlig og tverrfaglig kunnskap – og dette er innfallsvinkelen til kurset.
Kurset er utviklet på oppfordring fra regjeringen. Les mer her.
Etter å ha fullført kurset vil du blant annet ha lært om:
1. Måltidets ulike roller
Måltidskunnskap
Måltidsopplevelser
2. Helsefaglige utfordringer/kunnskap
Dysfagi, medisinbruk, demens, allergier og munnhelse
3. Serviceledelse
Serviceleveranse, serviceorganisering, synlig og usynlige sider ved service
4. Tverrfaglig samarbeid
Samarbeid mellom ulike aktører i måltidsarbeid
5. Appetittskapende aktiviteter
Trening og andre aktiviteter
Les hele emnebeskrivelsen her.
Målgruppe
Kurset passer for ulike aktører rundt sykehjemsbeboeren og personer som jobber med hjemmeboende eldre.
Undervisningsform og oppstart
Kurset er nettbasert, med over 30 videoforelesninger, som er tilgjengelig digitalt på undervisningsplattformen Canvas.
Undervisningen er tilrettelagt for at studentene skal kunne arbeide ved siden av nettstudiet.
Neste oppstart er under planlegging.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Det kreves ikke forkunnskaper.
Vurdering/eksamen
Hjemmeeksamen med et aktuelt tema på ca. 1500 – 2000 ord. Vurdering: Karakter A-F. Et arbeidskrav (refleksjonsnotat på 1-2 sider dvs- 300-600 ord) må være bestått for å kunne gå opp til eksamen.
Eksamensperiode er under planlegging.
Dersom man ikke tar eksamen, utstedes kursbevis ved fullført studium.
Med forbehold om endringer.
Foreleser
Norsk hotellhøgskole