University

UiS er med i ECIU University, hvor studenter og forskere samarbeider med arbeidslivet for å løse reelle utfordringer - på tvers av Europa. I tillegg til utfordringer tilbyr ECIU University korte mikrokurs. Studenter kan søke om reisestøtte til korte utvekslingsopphold.

For studenter

Bli med!

Sjekk tilbudet på ECIU Universitys nettside

Søknad og reisestipend

Søk om støtte til utenlandsopphold

Slik er det å være med på en ECIU-utfordring

For eksterne

Vil du samarbeide med studenter?

Ta kontakt gjennom vår samarbeidsportal

UiS tok en utfordring fra byggebransjen

Kontakt ECIU-teamet på UiS

Generelle henvendelser: eciu@uis.no

Prosjektleder ECIU University: Trym Holbek

Prosjektrådgiver: Nora Skaansar

Bak, fra venstre: Nora Skaansar, Leiv Gunnar Lie, Dag Husebø, Trym Holbek, Tim Marshall, Inghild Marie Mjelva, Nelly Narges Karimi, Kristin Horne, Tor Erga, Masoumeh Shahverdi, Stella Huang

Aktuelt fra ECIU:

Les det digitale ECIU-magasinet

"We are about to become a true university" sier presidenten

Se vår virtuelle utstilling

Laget for ECIUs 25-årsjubileum

Unik erfaring

Marta skrev master gjennom ECIU

Fire nye år med ECIU University

EU-kommisjonen tildeler oss 14,4 millioner euro

Søker om utvidet europa-universitet

Vil oppskalere ECIU University

UiS styrker sin Europa-satsing

UiS fortsetter sitt samarbeid med ECIU University

Mer informasjon om ECIU

Fakta
Hva er ECIU?

European Consortium of Innovative Universities (ECIU) er et nettverk av universiteter i Europa som satser på entreprenørskap, innovasjon og reell innvirkning på samfunnsutviklingen.

Hvem er med?

Konsortiet består i dag av 14 medlemmer. Ett land kan bare ha ett medlem i ECIU. Se listen over medlemmer her.

Hva er historien?

ECIU ble stiftet i 1997. UiS ble med i 2012.

Dette er ECIU University!

Et europeisk universitet

I 2019 vant ECIU-konsortiet fram i EUs første tildelingsrunde for European Universities. UiS ble med dette en av pionerene for å utvikle en ny europeisk modell for høyere utdanning. 

Målet for ECIU University er å etablere et genuint europeisk universitet hvor studenter, forskere, bedrifter, offentlige organisasjoner og borgere settes sammen for å lage relevante og innovative løsninger som løser reelle utfordringer og har positiv innvirkning på samfunnet.

I juli 2022 vant vi fram i EU-kommisjonen med en søknad for en ny prosjektperiode. ECIU University-alliansen ble tildelt 14,4 millioner euro til å viderutvikle og oppskalere aktivitetene de neste fire årene. Det innebærer en kraftig oppskalering av aktivitetene, altså flere studenter som skal løse flere utfordringer for samfunnet og flere eksterne partnere.

Innovativ universitetsmodell

ECIU University vil endre måten utdanning blir gitt på. Gjennom utfordringsbasert læring (Challenge Based Learning - CBL) får både studenter og eksterne partnere være med på å utforme undervisningen. Vi tar i mot utfordringer fra offentlige og privat aktører og setter sammen internasjonale og tverrfaglige teams som sammen skal definere problemstillinger og utvikle innovative løsninger.

I tillegg til utfordringer tilbyr ECIU University også korte mikrokurs. Disse kan tas enkeltvis, eller for å få ekstra kunnskap eller ferdigheter som trengs for å løse en konkret utfordring. Både mikrokurs og utfordringer tilbys av alle ECIU-universitetene og kan tas av både gradsstudenter og som etter- og videreutdanning.

Internasjonal mobilitet

Økt mobilitet av studenter, vitenskapelig ansatte og ansatte fra partnerbedrifter, både fysisk og virtuell, er en del av ECIU University. Å bringe studenter og lærere sammen fra mange forskjellige kulturer med variert arbeidserfaring og forskjellige perspektiver og fremgangsmåter vil styrke Europas konkurransedyktighet.

Bli med på ECIU University

Er du en bedrift, organisasjon eller offentlig virksomhet som ønsker å samarbeide om å løse utfordringer? Ta kontakt gjennom vår samarbeidsportal (velg InGenious eller ECIU University).

Vil du sjekke ut hva slags mikrokurs som fins? Se tilbudet på ECIU Universitys nettsider.

Er du student eller bare vil vite mer om hva dette dreier seg om? Les mer på ECIUs nettside.