Hopp til hovedinnhold

ED-DIS100 Digital sikkerhet

Arbeidsplasser, hjem, utdanninger og sosiale arenaer er i stor grad blitt avhengige av IKT-systemer og internett. Overalt i samfunnet er det derfor et økende behov for kompetanse innen digital sikkerhet.

Publisert: Endret:
Fakta
Studiepoeng

0

Nivå

Etterutdanningskurs

Undervisningsform

Nettbasert

Neste oppstart

Desember 2020

Søknadsfrist

25.11.2020

Pris:

Det er ingen kursavgift

Kursinnhold

Digital sikkerhet er høyt prioritert av regjeringen, og i 2019 kom den med en nasjonal strategi for digital sikkerhet. Et viktig kompetansemål i strategien er at digital sikkerhet skal inngå i relevante yrkes- og profesjonsutdanninger.

Et sterkt lag av norske fagfolk har derfor skrevet den grunnleggende læreboken om digital sikkerhet, "Digital sikkerhet - en innføring".

Boken er lettlest og oppslagsvennlig og gir studentene en innføring i sentrale temaer som sikkerhetskultur, digital etikk, personvern, lover, verdivurdering, risiko, sårbarhet, trusler, autentisering, den kommersielle IKT-sikkerhetsbransjen, overvåking og deteksjon, hendelseshåndtering og opprydding. Dette er sentrale temaer som ikke bare de som tar digital sikkerhet som hovedemne, men også studenter innen ingeniørfag og tekniske fag bør ha kjennskap til.

I tillegg til bokens redaktører bidrar følgende medforfattere til boken: Leonora Bergsjø, Kjersti Brattekås, Janita Bruvoll, Kristian Eie, Gullik Gundersen, Martin Gilje Jaatun, Geir Køien, Bjarte Malmedal, Eirik Nesbakken, Nils Nordbotten, Kjell Olav Nystuen, Lasse Rosenvinge og Thomas Tømmernes.

Kurset vil følge boken "Digital sikkerhet - en innføring" og innholdet vil da bli som angitt her.(pdf-fil)

Kurset vil være nettbasert og gå i perioden 01.12.2020 - 31.05.2020

Alle deltakerne vil få boken digitalt.

Bransjeprogrammet er et samarbeid mellom partene i arbeidslivet og staten. Bransjeprogrammet for olje-, gass- og leverandørindustrien består av organisasjonene LO, NHO, Tekna, Nito, Norsk olje og gass, SAFE, Norsk industri, Fellesforbundet, Industri Energi og FLT. Tilbud gjennom bransjeprogrammet er gratis for alle, permitterte, ledige og personer i jobb innenfor bransjen skal prioriteres

Foreleser

Trondheim
Det teknisk- naturvitenskapelige fakultetInstitutt for data- og elektroteknologi
Professor II

Kontaktpersoner

51833056
Divisjon for utdanningUiS etter- og videreutdanning
Seniorrådgiver
51833091
Divisjon for utdanningUiS etter- og videreutdanning
Avdelingsdirektør