- Ta ansvar for egen studiehverdag

Det er det klareste studierådet engelskstudent Birna Rut Arnadottir har å gi.

Publisert: Endret:

Kvinne med briller og svar skinnjakke smiler til fotograf, utendørs.
Birna Rut Arnadottir tar engelsk bachelor

29-åringen fra Island tar engelsk bachelor. Hun valgte dette studiet fordi hun er interessert bokbinding og redaksjonsarbeid, og håper å få jobbe med dette når hun etter hvert er ferdig med utdanningen.

- Jeg har lyst til å lære mer om hvordan litteratur blir påvirket av tiden, og hvordan litteratur også kan påvirke hvordan vi tenker i samtiden.

Hun synes det er vanskelig å si klart hvilke elementer i studiet som vil være mest nyttige når hun kommer  ut i arbeidslivet, men tror at det å utvikle evnen til å lese kritisk er viktig.

- Jeg synes det er spennende å se på tekster fra flere ulike perspektiver!

Hennes beste råd til framtidige studenter er at du må finne din egen måte å strukturere studiet ditt på.

- Ingen andre kan passe på at du får mest mulig ut av studiet! Det må du selv gjøre. Benytt deg av tilbudene på Universitetsbiblioteket om studieteknikk og skrivehjelp.