Hefte: Gutter og lesing

"Gutter og lesing" har lesetips til gutter, faglige artikler om gutters tekstvalg, og er obligatorisk for deg som brenner for at gutter skal få gode leseopplevelser.

Published Endret

"Gutteproblemet" er det kalt: Gutter leser ikke. Gutter er ikke interessert i lesing. Også internasjonale leseundersøkelser slår fast at gutter leser mindre og dårligere enn jenter. Mange vil også mene at gutter leser "feil" litteratur. Motorblader, tegneserier og humorbøker har tradisjonelt ikke kvalifisert som litteratur.

I heftet Gutter og lesing prøver forfatterne å skifte perspektiv, fra problem til utfordring. Gutter og lesing handler om gutters tekstvalg. Her er konkrete tips, faglige artikler og god inspirasjon til alle som er opptatt av lesing.

Mange litteraturformidlere er kvinner, men i Gutter og lesing er det gutter som gir lesetips til andre gutter. Humorist og forfatter Terje Torkildsen skriver om humor i litteraturen, og humor som virkemiddel i elever sin lesing og skriving. PC-ens inntog har gitt oss et nytt tekstbegrep, og barn og ungdom er fortrolige med å lese på skjerm. Dette nye mediebildet appell til gutter, og tas opp i heftet av professor Anne Mangen. Sport, action og fantasy er andre tema som opptar gutter, og som belyses i Gutter og lesing.

Pris:
Heftet er på 50 sider og koster kr. 75.
ISBN: 978-82-7649-060-2

Bestilling:

Bestill heftet fra nettbutikken

Last ned:

Last ned heftet gratis i PDF-format