Digital sommerskole for fjerde gang

Didaktisk digitalt verksted (DDV) arrangerer for fjerde gang digital sommerskole. Dette er et åpent arrangement, og alle som er interessert i lære mer om hvordan digitale verktøy kan brukes i undervisning og klasseromssituasjoner ønskes velkommen.

Publisert: Endret:

to kvinner i mørke ser i VR-briller
Årets digitale sommerskole arrangeres fra 30. mai til 3. juni. meld deg på innen 25. mai! (Foto: Tolgat/Getty Images)

Didaktisk digitalt verksted (DDV) arrangerer i år for fjerde gang digital sommerskole. Dette er spesielt aktuelt for studenter og ansatte ved UiS, men er også et åpent og gratis arrangement hvor alle interesserte er velkomne til å delta.

I tråd med nye læreplaner

Den digitale sommerskolen består av praktiske workshoper som er relevante for undervisning i skolen og som er i tråd med de nye læreplanene. Alle workshoper foregår i DDV, som du finner i Hagbard Line-huset på campus Ullandhaug, rom U-205, her: https://link.mazemap.com/FRnqCcKp

Årets digitale sommerskole vil foregå i tidsrommet mandag 30. mai-fredag 3. juni, fra klokken 10 til 14 hver dag.

Utgangspunkt for sommerskolen er aktuelle tematikker fra læreplanene. Ut fra dette skal du velge det av de digitale verktøyene du mener er best egnet til å besvare problemstillingen, men du vil i workshopene få veiledning av studentassistentene som jobber i DDV og få tildelt aktuelle tutorials/videoer som faglig og teknisk støtte. Du trenger ikke ta med eget utstyr, dette kan du låne av DDV.

Påmelding innen 25. mai

Send mail til ddv1@uis.no med fullt navn, og hvilken del av lærerutdanningen du tilhører dersom du er student ved UH-fakultetet, samt telefonnummer du kan nås på.

Årets program ser foreløpig slik ut (med forbehold om endringer):
  • Mandag 30. mai: TeachOUT og det digitale uterommet
  • Tirsdag 31. mai: Demokrati og medborgerskap med bruk av kreative medieverktøy
  • Onsdag 1. juni: Algoritmisk tenkning som inngang til aktiv læring
  • Torsdag 2. juni: Folkehelse og livsmestring med bruk av data- og videospill
  • Fredag 3. juni: Bærekraftig utvikling, gjenbruk og skaperkraft

Gjennomført digital sommerskole gir eget kursbevis fra UiS/DDV som kan legges ved i arbeidssøknader til skoler. Det kreves tilstedeværelse på minst 4 av 5 dager for å få kursbevis.

Hjertelig velkommen til årets digitale sommerskole i DDV!

Mer om Didaktisk digitalt verksted

Didaktisk digalt verksted

- Fremtidens klasserom

DDV med data- og spillveileder for lærere

Verdens første i sitt slag?

Dataspill-pilot for Den kulturelle skolesekken

Dataspill som kunst- og kulturuttrykk