KSU inviterer til seminar med Dr. Yasemin Allsop, University College London

Seminaret arrangeres 5. april i Didaktisk digitalt verksted, Hagbard Lines Hus, og er for ansatte og studenter ved UiS.

Published Endret

Tema: Hvordan kan teknologi-bruk i skolen øke kreativiteten?

  • Sted: Universitet i Stavanger, Didaktisk digitalt verksted (Hagbard Lines hus)
  • Tidspunkt: 5. april kl 13:00 – 14:00
  • Målgruppe: Arrangementet er primært for ansatte og studenter ved UiS.
Portrett Yasemin Allsop
Dr. Yasemin Allsop, spesialist i digitalt orientert pedagogikk ved University College London, har seminar ved UiS 5. april. (Privat foto)

I dette seminaret med Dr. Yasemin Allsop vil vi se på hva kreativitet er og hvordan digital teknologi kan brukes av og med barn, slik at de kan utvikle sine kreative tankeprosesser.

I dag er vi obs på at teknologi ikke endrer utdanningssektoren, men kan gjøre læring mer morsom, relevant og individuell – vel og merke når den er ledet av konstruktivistisk pedagogikk og en læreorientert læreplan som er relevant for behovene og interessene til elevene.

Kunsten er å få til å bruke disse omseggripende digitale verktøyene i meningsfylte læringskontekster, støttet av oppdagelsesorienterte, pedagogiske tilnærmingsmåter. Under seminaret vil det bli gitt konkrete eksempler fra både klasserom, universitetssektoren og klasseromsbaserte forskningsprosjekter.

Allsop er spesialist innen digitalt orientert pedagogikk ved University College London og har sin ph.d. fra samme universitet. Hun har også lang og bred erfaring som IT-koordinator i grunnskolen.