Hopp til hovedinnhold

Ledig stilling førsteamanuensis/førstelektor/ universitetslektor i norsk

Institutt for barnehagelærerutdanning (IBU) ved Universitetet i Stavanger har ledig en vikariatstilling som førsteamanuensis/førstelektor/ universitetslektor i norsk. Stillingen er ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora.

Publisert: Endret:

Hagbard Line Hus

Fagområde for stillingen er norsk og omfatter barns språkutvikling, barnelitteratur, barns tekstkultur og pedagogisk arbeid med språk, tekst og kommunikasjon i barnehagen.

Faget norsk inngår i kunnskapsområdet Språk, tekst og matematikk sammen med faget matematikk.

Den som ansettes skal hovedsakelig undervise og veilede studenter på bachelornivå innenfor fagområdet og  og bidra til utvikling av samarbeid med arbeidslivet. Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen inngår i stillingen. For førsteamanuensis/førstelektor kan det bli aktuelt å sette av noe tid til forskning.

Ved ansettelse som førsteamanuensis er det krav om doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor fagområdet. Ved ansettelse som førstelektor er det krav om vitenskapelig arbeid knyttet opp til fagområdet, som i omfang tilsvarer en doktorgrad. Ved ansettelse som universitetslektor er det krav om  utdanning på mastergradsnivå.

Det foretrekkes spesialisering innenfor nordisk, lingvistikk, litteraturvitenskap, lesevitenskap eller tilsvarende , og relevant yrkespraksis. Søkere med annen utdanningsbakgrunn som er relevant for stillingen kan bli vurdert.

Stillingsstørrelsen kan bli opp til 100%.

Les hele stillingsannonsen og søk på Jobbnorge