Orgelseksjonen ved Fakultet for utøvende kunstfag

Orgelseksjonen hører til under seksjon for klaver og sang, samt under avdeling for klassisk musikk ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Published Endret
Fakta

Vi tilbyr flere ulike studier i utøvende musikk med orgel som hovedinstrument. Du kan også studere cembalo.

Søknadsfrist er 15. desember

Søk nå!

Søknadsweb åpner 1. november for alle våre studier. Søknadsfrist for studier i utøvende musikk er 15. desember. Søknadsfrist for digitale studier, PPU i utøvende og skapende kunstfag og Musikkproduksjon og opptaksteknikk er 1. mars. Les mer om våre studier her.

Orgelseksjonen benytter seg av orgel på campus og i regionen.
Ansatte i orgelseksjonen
Hvem underviser i hva?

Her finner du en oversikt over alle ansatte i orgelseksjonen ved fakultetet. Orgel og cembalo hører til under samme seksjon som klaver og sang. Seksjonsleder er Friederike Wildschütz

Orgelstudier fra årsstudium til Postgraduate Diploma

Ved Fakultet for utøvende kunstfag kan du studere orgel på flere studienivå. Fra høsten 2022 tilbyr vi også kantorutdanning.

Orgel St. Petri

Som en nyhet for kommende studieår tilbys kirkemusikk som egen studieretning i Bachelor i utøvende musikk, et studie som fører til kantorkompetanse. Dette er et praksisnært studium som tilbys i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole. I tillegg til interpretasjon og klassisk orgellitteratur legger studiet vekt på utøvende breddekompetanse, gehørspill, samspill og improvisasjon. Du vil få gode muligheter til å utvikle deg i et dynamisk og mangfoldig fagmiljø. Gjennom studiet får du tilgang til flere orgler av høy kvalitet i ulike kirkerom både i Stavanger og omegn.

Studieplanen for Bachelor i utøvende musikk revideres årlig. Læringsutbytte og nye emner tilknyttet kirkemusikkstudiet vises ikke før 1. februar 2022. Ta kontakt med fakultet dersom du har spørsmål knyttet til kirkemusikkstudiet.

Les mer

Konserter og forestillinger

Fakultet for utøvende kunstfag

Studier

ved Fakultet for utøvande kunstfag