Seksjon for klaver og sang ved Fakultet for utøvande kunstfag

Seksjon for klaver og sang høyrer til Avdeling for klassisk musikk ved Fakultet for utøvande kunstfag.

Published Endret
Fakta

Studentar som har klaver eller sang som hovudinstrument får solid instrumentalopplæring av dei ypperlege pedagogane til seksjonen. Seksjonen har utstrekt konsertverksemd på fleire scener i Stavanger-regionen.

Førstkommande søknadsfrist for studiar i utøvande musikk: 15. desember.

Søk nå!

Søknadsweb er open for alle våre studiar. Søknadsfrist for studiar i utøvande musikk er 15. desember. Søknadsfrist for digitale studiar, PPU i utøvande og skapande kunstfag og Musikkproduksjon og opptaksteknikk er 1. mars. Les meir om våre studiar her.

Våren 2020 fremførte ansatte og studenter fra seksjonen Figaros bryllup
Julekonsert i Perti kirke 2019. Sangstudenter fra Fakultet for utøvende kunstfag og fra Stavanger studentsangforening. Foto: Olav Bjånes

Sang

Fra forestillingen Pasjon i Stavanger domkirke våren 2019. Foto: Marie von Krogh
Fra forestillingen Pasjon i Stavanger katedralkirke våren 2019. Foto: Marie von Krogh

Sangmiljøet ved fakultetet tilbyr med sine høyt kvalifiserte lærere et studium med vekt på både opera, Lied og tidlig musikk. Det nære samarbeidet med Opera Rogaland gir studentene unike muligheter for deltagelse i produksjoner med profesjonelle utøvere, regissører og dirigenter. Årlige Liedprosjekter og arbeid med tidlig musikk-repertoar er også viktige elementer i den helhetlige utdanningen.

Universitetets julekonsert i St. Petri kirke, desember 2019. Klaverstudent Maria Bue Kessel. Foto: Olav Bjånes
Foto av klaverstudent Marie Bue Kessel under Universitetets julekonsert 2019. Foto: Olav Bjånes.

Klaver

Klaverstudentene tilbys et studium med tett individuell oppfølging. De høyt kvalifiserte lærerne med sin bakgrunn i den store tyske klavertradisjonen vektlegger i tillegg til arbeidet med hovedinstrumentrepertoaret også et nært samarbeid med sangerne i årlige Liedprosjekter. Studentene blir oppfordret til å utvikle sin egen repertoarprofil og får mange muligheter til konsertopptredener i ulike sammenhenger.

Les meir

Konserter og forestillinger

Fakultet for utøvende kunstfag

Studier

ved Fakultet for utøvande kunstfag