Hopp til hovedinnhold

Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon

Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon ved Fakultet for utøvande kunstfag, Universitetet i Stavanger, held til på sentrumsnære campus Bjergsted i hjartet av Bjergsted kulturpark.

Publisert: Endret:
Fakta
Studentar

135

Tilsette

31

Stipendiatar

3

Studiar

På Fakultet for utøvande kunstfag utdannar vi musikarar, dirigentar, dansere, instrumentalpedagoger, dansepedagogar og kulturarbeidarar. Les alt om studiane våre og søknadsfristar her.

Bachelor i dans førebur deg til eit profesjonelt yrkesliv som utøvande og skapande dansekunstnar.
Bjergsted jazzensemble med Valkyrien Allstars, MaiJazz 2019
Studentene får opptre sammen med nasjonale og internasjonale artister. Bjergsted jazzensemble hadde konsert sammen med Valkyrien Allstars på MaiJazz 2019.

Avdeling for jazz, dans, ppu og musikkproduksjon ved Fakultet for utøvande kunstfag held til på sentrumsnære campus Bjergsted i hjarta av Bjergsted kulturpark. Tilsette og studentar er aktive som musikarar og dansere i Stavangers yrande kulturliv. Bjergsted kulturpark består av ein rekke kulturinstitusjoner som har et tett samarbeide med fakultetet generelt og jazz- og danseutdanningen spesielt. I Bjergsted finnes alt frå kulturskole, MDD-linjen ved Stavanger katedralskole til Stavanger konserthus hvor Stavanger symfoniorkester holder hus. Stavanger Jazzforum og Mai Jazz er jazzutdanningens viktigste samarbeidspartnere. I østre bydel ligger Tou Scene og IMIR/RIMI som bidrar inn i et kreativt studiemiljø for våre dansestudentar.

Avdelinga har studier på alle nivå innen utøvende musikk med jazz som studieretning. I tillegg tilbyr vi Bachelor i dans, PPU i skapende og utøvende kunstfag og Musikkproduksjon og opptaksteknikk. Frå hausten 2020 tilbyr vi også Digitale jazzstudier - DigJazz.

Kontakt

Telefon: + 47 51 83 40 00 
E-post: bjergsted@uis.no 

Besøksadresse
Bjergsted 1 
4007 STAVANGER 

Åpningstider i ekspedisjonen 
Måndag, onsdag og fredag: 
10:00-11:30 og 12:00-14:00. 
Stengt i lunsjen: kl. 11.30–12.00. 
Tysdag og torsdag: stengt.  

Postadresse
Universitetet i Stavanger 
Fakultet for utøvende kunstfag 
4036 Stavanger 

Finn fram (Mazemap)

Fagmiljø og tilsette ved Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon

Avdelingsleder
51834024
Fakultet for utøvende kunstfag
Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon
Studier

Avhengig av kor langt den enkelte studenten har nådd i studieforløpet sitt så vektlegg me på UiS at du skal utvikla den personlege musikalske stemma di. På årsstudium og bachelor blir fundamentet lagt for ei livslang utvikling innanfor utøvande musikk. På vidareutdanning, master og Postgraduate Diploma vil det i stigande grad vera fokus på å utvikla spesialisert kunnskap retta inn mot ein fleksibel arbeidsmarknad. Det er òg mogleg å ta PhD i utøvande musikk. I tillegg tilbys digitale studier, Bachelor i dans, PPU for utøvende og skapende kunstfag samt Musikkproduksjon og opptaksteknikk.

Studier

ved Fakultet for utøvande kunstfag

Les meir