Fagdag: Forebygging av fedme hos barn og unge

Mandag 3. oktober 2022 kl. 08:30-15:30,
Petroleumstilsynet,
Auditorium Vallhall.

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiS inviterer til fagdag om forebygging av fedme for helsesykepleiere og annet personale i helsestasjon- og skolehelsetjeneste i Rogaland.

Publisert: Endret:

Å forebygge fedme hos barn og unge med fokus på familiesamarbeid

Fagdagen vil blant annet gi kunnskap om risiko for og tiltak for å forebygge overvekt og fedme, og ferdigheter til å møte barn og deres foreldre på en omtenksom og kunnskapsbasert måte.

Illustrasjon av en familie på fire på sykkeltur
Ilustrasjon: Berit Sømme/sunnframtid.no

Program for dagen

8:30 – 9:00 Registrering

9:00 – 9:05 Velkommen ved studieprogramleder ved master i helsesykepleie, universitetslektor Allaug Ulevåg Oksum

9.05 – 09:45 - Fedme er komplekst og sårbart for alle involverte parter - Helsekonsekvenser og risikogrupper

9:45 – 10:00   Pause med kaffe, te og frukt

10:00 – 10:45 – Utfordringer og helsepersonellets samarbeidsverktøy - forskning

10:45 – 11:00 Pause

11:00 – 11:45 Hvordan får vi en allianse med foreldre - enighet om målene

11:45 – 12:45 Lunsj – enkel lunsj med kaffe, te og vann

12:45 – 13:30 Kommunikasjonskunsten, hvordan treffe behovene – hvordan støtte i endringsprosesser

13.30 – 13.45 Pause

13:45 – 14.30 Hvordan bruke Motiverende samtale og tilgjengelige hjelpemidler og faglige ressurser i samarbeidet med familiene om forebygging av overvekt og fedme

14:30 – 14:45   Pause med kaffe, te og vann

14:45 – 15:20: Organisering av tilbud til familier med overvekt og fedme og relevante samarbeidspartnere

15:20 – 15:30 Oppsummering, evaluering og vel hjem!

Master i helsesykepleie og Avdeling for Folkehelse ved UiS ønsker dere velkommen til fagdag!

Praktisk informasjon

Helsesykepleiere og annet personale i helsestasjoner og skolehelsetjeneste i Rogaland. Informasjon om påmelding er sendt til direkte til aktuelle kommuner.

Kunnskap: Risiko ved overvekt og fedme hos barn, sårbarhet hos de involverte, forskningsbasert kunnskap om framgangsmåter og kommunikasjonsverktøy.

Ferdigheter: Å kunne vurdere og formidle vektkategori med omtanke, kunne skape allianse med foreldre og barn, og tilby skreddersydde, respektfulle og selvbestemte tiltak.

Kompetanse: Å handle etisk og kunnskapsbasert i møte med barn og familier med overvekt og fedme

Store auditorium (Valhall), Avdeling for folkehelse, Prof.Olav Hanssensvei 10, 4021 Stavanger.

Se kart over Ullandhaug her (merk at bygget er markert som Oljedirektoratet/Lesesenteret på kartet, men inngangen er i samme bygg som Petroleumstilsynet).

Pris: 150,- per person. Dette inkluderer kaffe/te/frukt og enkel lunsj (baguette).

Vi anbefaler alle å bruke kollektivtransport eller sykkel for å komme seg til universitetsområdet. Parkeringsmulighetene på campus Ullandhaug og ved Petroleumstilsynet (PETIL-bygget) er begrenset.

Buss: Finn informasjon om hvilke bussruter som går innom universitetet her

Parkering: Vær oppmerksom på at store deler av parkeringsplassene er reservert for ansatte. Det er noen tilgjengelige parkeringsplasser ved PETIL-bygget på venstre hånd ved turområdene i Sørmarka. Det er også mulig å parkere ved Kjell Arholms hus på UiS campus og gå et par minutter ned til PETIL-bygget.

Alle deltakere vil få adgangsbevis ved registrering i foajeen til Petroleumstilsynet. Dette er nødvendig for å få tilgang til bygget. Vi ber derfor om at dere gir beskjed dersom det blir endringer i deltakelse innen 29. september.

Dosent
Det helsevitenskapelige fakultet