Foreleser i Master i transformasjon og nyskaping – Hanne R. Ersdal

Hanne Rentsch Ersdal er senior designer i Inventas. Hun jobber med teknisk krevende innovasjonsprosjekter for industrien, og leverer kurset Forretningsdesign og utvikling (E-MTN106).

Published Endret
Portrett av Hanne R. Ersdal

Hanne Ersdal har sin utdannelse fra NTNU, hvor hun har en master som sivilingeniør. De tre første årene var på Institutt for design og de to siste ved NTNUs Entreprenørskole. Hun har også et semester fra Boston University og ledelsesfag fra Norges idrettshøyskole. Det siste var til god støtte når Hanne som student også ledet volleyballklubben for NTNUI med to elitelag og over 200 utøvere.

Hanne jobber med teknologien du og industrien skal bruke i morgen. Hun har 10 års erfaring som designer fra forskjellige bransjer som havbruk, helse og energi og aktører som Aker BP, Cappelen Damm, Stavanger Kommune og Lerøy Midt. Hanne trives godt med å jobbe i store team som sammen skaper løsninger ingen til nå har sett.

I dette arbeidet har Hanne fått mye erfaring med kommunikasjon i større team og i å ta hensyn til hvordan organisasjoner og omgivelser også må endres for å lykkes med innføring av ny teknologi. Hun har jobbet med hvordan nye løsninger kan passe inn i eksisterende hverdager og har også vært med på prosjekter hvor brukermedvirkning er lovpålagt.

Som tidligere gründer og styremedlem har Hanne erfaring med å bygge opp forretningsmodeller og å analysere disse. Hun har også med seg erfaring som avdelingsleder for Inventas i Stavanger og med strategiarbeid for Inventas nasjonalt.

Dette gjør at Hanne har med seg en god verktøykasse av praktiske eksempler og øvelser som blir er en del av faget Forretningsdesign og utvikling som kan tas som en del av Master i transformasjon og nyskaping (MTN).

– Det har vært utrolig kjekt å være med på å skape en ny og unik master basert på ledelse og designtenking. Jeg gleder meg til å gå i gang sammen med kursdeltakerne i å løse utfordringene vi står i som region. Jeg håper at vi sammen virkelig skal få til å gjøre en forskjell, sier Ersdal.