Foreleser i Master i transformasjon og nyskaping – Ranvir Rai

Ranvir er førsteamanuensis i innovasjon og entreprenørskap. I tillegg er han Business Design Director ved Designit Oslo, med over 15 års erfaring fra næringslivet. Ranvir leverer kurset «Organisasjonsutvikling og transformasjon» (E-MTN105). Han har spesialkompetanse innen disruptiv innovasjon, innovasjonsledelse, design thinking og forretningsmodeller.

Published Endret
Portrett av førsteamanuensis Ranvir Rai
Førsteamanuensis Ranvir Rai.

Ranvir Rai, PhD er førsteamanuensis på School of Economics, Innovation and Technology ved Kristiania, hvor han underviser og forsker innen innovasjonsledelse, design thinking og forretningsdesign. Han var vært tidligere studieleder for BA Tjenestedesign og underviser nå for både bachelor – og masterstudenter.

Han er også Business Design Director ved Designit Oslo, og bistår kunder i både privat og offentlig sektor med utvikling av innovative tjenester og forretningskonsepter gjennom designorienterte metoder. Ranvir har over 15 års erfaring fra næringslivet, fortrinnsvis som rådgiver og leder fra større konsulenthus som EY og Accenture. Han trives godt med å veksle mellom akademia og praksis, og har ledet flere innovasjonsprosjekter i både privat og offentlig sektor.

– Det har aldri vært viktigere å kunne innovere i usikre tider som det er nå, og bruk av designdrevet metodikk og samskaping er spesielt relevant for å håndtere kompleksiteten som mange organisasjoner befinner seg i. Jeg ser virkelig fram til å fasilitere engasjerende innovasjonsprosesser sammen med deltakerne i kurset «Organisasjonsutvikling og transformasjon», sier Rai.

Ranvir har samskrevet den første norske fagboken om tjenestedesign: «Introduksjon til tjenestedesign» (2020), og har publisert flere vitenskapelige artikler i internasjonale journaler innen innovasjonsprosesser, disruptiv innovasjon og design thinking.

Han gjennomførte en doktorgrad i innovasjon og entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI i 2016. Forskningen omhandlet disruptive tjenesteinnovasjoner i helse- og utdanningssektor. Som del av doktorgradsperioden sin så var han gjesteforsker ved Haas School of Business ved U. C. Berkeley. Ranvir har ellers bakgrunn som sivilingeniør i industriell økonomi.