Hopp til hovedinnhold

Forskningsdagene

Forskingsdagene er en nasjonal, årlig festival i regi av Norges forskningsråd som Universitetet i Stavanger og en rekke andre forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner i hele Norge tar del i. Årets tema for Forskningsdagene er Fred og konflikt.

Publisert: Endret:
Forsker Grand Prix er det største arrangementet under Forskningsdagene. Ida Sjursø fra Læringsmiljøsenteret gikk helt til topps i den lokale finalen på Folken i september 2020.

Et viktig mål for festivalen er å skape begeistring og forståelse for forskning. Gjennom en rekke forskjellige arrangement kan folk i alle aldrer og på alle kunnskapsnivå få et innblikk i forskningsverdenen. Arrangementene går for seg både på og utenfor forskerens vante arenaer for forskingsformidling.

Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1995 og er en av Europas store, nasjonale forskningsfestivaler. Hvert år peker Forskningsrådet ut et overordnet tema for festivalen som de fleste arrangementene handler om på en eller annen måte.

Festivalen starter hvert år på onsdagen i uke 38 og avsluttes søndagen i uke 39.

Arrangører og samarbeidspartnere

Arbeidsgruppen for Forskningsdagene Stavanger-regionen består av medarbeidere ved BI Stavanger, Jærmuseet, Museum Stavanger (MUST), NORCE, Norsk Oljemuseum, Stavanger universitetssjukehus, Tekna, Universitetet i Stavanger og VID vitenskapelige høgskole. UiS har koordinatoransvaret i regionen samt et spesielt ansvar for ekstern kommunikasjon.

Kontakt

Koordinator for Forskingsdagene i Stavanger-regionen er Unni Berland, kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Stavanger

Les mer på Forskingsdagenes nettside.