Gjør en virkelig forskjell! Løs utfordringer på ECIU University

I vårsemesteret 2021 får UiS-studenter muligheten til å bli med internasjonale og tverrfaglige team for å løse reelle utfordringer for en mer bærekraftig verden.

Publisert: Endret:

Bli med på ECIU University!

Du får muligheten til å takle lokale, nasjonale og globale utfordringer, levert av forretnings- og samfunnspartnere over hele Europa.

INTERESSERT? Utforsk ECIU University-utfordringene her (ekstern nettside, engelsk)

HVORFOR BLI MED:

→ Gjør noe som virker. Våre utfordringer er de som samfunnet og organisasjoner står overfor akkurat nå. Å jobbe med dem vil gi deg førstehånds erfaring og en mulighet til å bidra til reell samfunnsendring.

→ Bidra til mer bærekraftige samfunn. Våre utfordringer tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål nr. 11 “gjøre byer og bosetninger inkluderende, trygge, motstandsdyktige og bærekraftige”. Ved å samarbeide på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå, hjelper du med å løse disse komplekse utfordringene og gjøre samfunnet mer framtidsrettet.

→ Følg din egen læringsvei. Du vil få unike erfaringer og utvikle faglige og personlige ferdigheter, som problemløsning og teamarbeid, muligheten til å jobbe i et tverrfaglig og internasjonalt team og lære interkulturelle kompetanser. ECIU-universitetet involverer 12 universiteter fra 12 forskjellige europeiske land.

→ Utfordre deg selv med en ny måte å lære på. I den utfordringsbaserte tilnærmingen vil du jobbe sammen med undervisere, myndigheter, eksperter, næringsliv, selskaper og samfunnsorganisasjoner. I tillegg til dette kan du velge mellom en rekke mikromoduler (kurs) som kan støtte deg for bedre å løse utfordringen.

HVORDAN VIRKER DET:

• Sjekk ut ECIU University-utfordringene som er foreslått av ulike europeiske byer, regioner eller forretningsinteressenter.
  • Registrer deg på ECIUs challenge-plattform for å få tilsendt mer informasjon om hva deltakelse innebærer.
  • Velg utfordringen som fascinerer deg, og du blir satt sammen med andre som også brenner for prosjektet.
  • Engasjer deg i utfordringen og foreslå løsninger.
  • Mikromoduler hjelper deg med å få ytterligere kunnskap eller ferdigheter som trengs for å løse utfordringen.
  • Få en viss mengde studiepoeng som vil dokumentere dine nye ferdigheter og valgte mikromoduler. (Avhengig av studium og hvilke moduler du tar, vil du også kunne søke fakultetet om å få kursene godkjent som en del av studiet.)

KRAV FOR STUDENTER FOR Å BLI MED PÅ ECIU-UNIVERSITETETS UTFORDRINGER

• Må studere på ett av ECIU Universitys 12 medlemsuniversiteter.
  • Være påmeldt et mastergradsprogram eller ta siste året av en bachelorgrad.
  • Gjennomført 120 studiepoeng av høyere utdanning.
  • Engelsk språkferdighet: B2 (Self-assessment, CEFR of languages).
  • VALGFRITT: Erfaring med entreprenørskap.

Har du spørsmål om utfordringene? Send en e-post til challenges@eciu.org.

Vi bygger fremtidens europeiske universitet - ECIU University. Bli med og lær mer: www.eciu.org

Hva er UiS' rolle i ECIU University?

Universitetet i Stavanger er medlem av European Consortium of Innovative Universities (ECIU).

Sammen med 11 andre universiteter har vi lansert ECIU University - et internasjonalt universitet basert på utdanning gjennom å løse reelle utfordringer i team. Les mer på vår ECIU-side.