Bli studentmentor på Handelshøgskolen ved UiS!

Mange opplever at overgangen fra videregående opplæring til høyere utdanning er krevende. En god integrering fra første dag kan utgjøre en stor forskjell for nye studenter. Om dette virker interessant og du ønsker å ha en givende utfordring ved siden av studiene, søk nå.

Publisert: Endret:

Oppdatering: Vi mangler flere mentorer på bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon.

Vi ønsker at alle førsteårsstudenter på bachelornivå skal ha en mentor. Terskelen for å stille spørsmål til en faglærer/administrasjonen kan være høyere for ferske studenter i starten. Å spørre en mentor kan være mye lettere.

Vil DU være med og utgjøre denne forskjellen?

Om dette virker interessant samt at du ønsker å ha en spennende utfordring ved siden av studiene, ser vi frem til å motta din søknad.

Søk nå!

Søk ved å fylle ut et kort søknadsskjema.

Hva innebærer det å være mentor?

Som mentor får du mulighet til å

• Dele av dine erfaringer
  • Få mentorerfaring og samarbeide med andre mentorer
  • Bidra til at medstudentene i din gruppe får personlig utvikling

Ansvarsområde

• Være en del av et lavterskeltilbud til nye bachelorstudenter
  • Gi sosial støtte og være kontaktpunkt for en liten studentgruppe på ca. seks personer
  • Kontaktpunkt opp mot fakultetsadministrasjonen ved behov
  • Være tilgjengelig for studentene for å diskutere og dele av dine erfaringer med råd om akademiske forventninger, valg av fag underveis, studieteknikk og arbeidsmetoder.

Bidra til

• Økt trivsel og sosial tilhørighet for nye studenter.
  • At studentene jobber målrettet med egne studier
Arbeidstid, lønn og kriterier

Ansettelsesperiode

Fra 15. august 2021 til 1. juli 2022.

Arbeidstid

Vi beregner at studentmentorene vil jobbe gjennomsnittlig én time per uke/14. dag. Du vil for det meste kommunisere med gruppen digitalt.

Lønn

ltr. 25 for bachelorstudenter

ltr. 34 for masterstudenter

Attest

Alle mentorer får sluttattest.

Kriterier

Du må ha normal studieprogresjon og en positiv innstilling til å være en støtte for medstudenter. Mentorene må være norskspråklige, muntlig og skriftlig.

Mentorseminar

Alle mentorer vil bli invitert til en times seminar for god opplæring og motivasjon med organisasjonspsykolog Gunhild Bjaalid.

Studentmentorene blir kjent med gruppen sin under en lunsj på campus.

Monica Lange

Studierådgiver E-post: monica.lange@uis.no