Drømmer om å bli forretningsutvikler

Richard Reistad fra Bergen er nyutdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen ved UiS. Interessen for entreprenørskap gjorde at han valgte spesialisering innen næringsutvikling og innovasjon.

Publisert: Endret:
Richard Reistad

Alder: 28 Utdanning: Master i økonomi og administrasjon, spesialisering i næringsutvikling og innovasjon Hjemsted: Bergen

Richard Reistad , nyutdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen ved UiS

Jeg valgte å studere master i økonomi og administrasjon ved UiS fordi:

Jeg valgte å studere master i økonomi og administrasjon ved UiS fordi Universitetet i Stavanger fremstod som et kompetent læringsmiljø med stor grad av individuell frihet med tanke på valgfag og spesialisering. Selv kommer jeg fra Bergen hvor campus er mer spredt ut over byen, og jeg satt derfor pris på at alt av studietilbud var samlet. Jeg ønsket meg rett og slett en studenttilværelse hvor jeg kunne møte andre studenter ved å vandre rundt på et samlet campus eller sitte på studentkaféen og lese.

Jeg valgte spesialiseringen «Næringsutvikling og innovasjon» fordi:

Jeg valgte denne spesialiseringen fordi jeg alltid har interessert meg for entreprenørskap og utvikling av nye løsninger. Jeg ønsket å lære mer om produktutvikling, hvordan innovasjon innad i selskaper skjer og hva som er driverne for å kontinuerlig utvikle seg i takt med samfunnet og nye markedsmuligheter. Jeg tror en økonomiutdanning kombinert med den typen kompetanse gjør at jeg passer godt inn i mange type stillinger i fremtiden.

Fortell om noe du husker spesielt godt fra studiet.

Av alle ting jeg har opplevd i løpet av de to siste årene minnes jeg best de utfordrende casene i faget Business Decisions der løsningene var noe man selv kom opp med. Jeg husker det som en overgang fra bachelor hvor svarene som oftest lå i boken. Det var en utrolig kjekk endring.

Studiemiljøet på utdanningen kan beskrives slik:

Min erfaring er at man alltid finner seg til rette på UiS, kanskje på grunn av størrelsen og mangfoldet. Det er også enkelt å hoppe på det man måtte ønske av arrangementer, studiegrupper og frivillig arbeid, så det er noe for alle. Med tanke på å læringsmiljøet vil man alltids møte likesinnede, så det kommer selvsagt helt an på hva man ønsker å legge i det selv! Jeg kan anbefale å finne andre som pusher deg litt slik at man ikke konstant må flyte på egen motivasjon. Den kommer og går som alt annet!

Dette er min drømmejobb:

Forretningsutvikler. Å kunne utvikle et selskap eller dra et produkt eller et konsept fra idéfase til ferdig løsning synes jeg høres både spennende og givende ut!

Gjør som Richard – studer økonomi og administrasjon i Stavanger!

Master i økonomi og administrasjon, 2 år

Allsidig økonomiutdanning som du skreddersyr mot dine karriereambisjoner.

Bachelor i økonomi og administrasjon

Jobbe med tall, mennesker og data? Studer bachelor i økonomi og administrasjon!