– Kompetanse innenfor innovasjon er viktig i næringslivet og kan utgjøre stor forskjell i starten av karrieren

Katrine Wangen fra Bærum valgte spesialisering i innovasjon for sin mastergrad i økonomi og administrasjon. – Etter å ha vært i jobbintervjuer det siste året merker jeg at spesialiseringen min er veldig relevant.

Published Endret
Katrine Wangen

Alder: 24 Studieprogram: Master i økonomi og administrasjon Spesialisering: Innovasjon (Nå: Bærekraftig næringsutvikling og innovasjon) Her bor jeg i Stavanger: Bjergsted Hjemsted: Bærum

Jeg fikk plass på flere masterstudier, men valgte Universitetet i Stavanger siden jeg aldri hadde besøkt byen før og så på det som en fantastisk mulighet for nye opplevelser og nettverksbygging.

Katrine Wangen

Jeg valgte å studere master i økonomi og administrasjon ved UiS fordi:

Jeg tok først en bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI. Den gav meg et grunnlag hvor jeg lærte litt om alt, men jeg ønsket meg ny og mer spesifikk kompetanse. Jeg fikk plass på flere masterstudier, men valgte Universitetet i Stavanger siden jeg aldri hadde besøkt byen før og så på det som en fantastisk mulighet for nye opplevelser og nettverksbygging.

UiS tilbyr også gode muligheter for utveksling i spennende land, men det ble avlyst i 2020 på grunn av pandemien. I tillegg er masterstudiet på engelsk, noe som er en super mulighet for å styrke muntlig og skriftlig språk.

Jeg valgte spesialiseringen «Næringsutvikling og innovasjon» fordi:

Jeg hadde allerede fullført flere fag innen markedsføring, økonomi og finans på bacheloren. Ettersom jeg ønsket meg ny kompetanse, var valget av spesialisering enkelt. Fagfeltet innovasjon virket nytenkende, spennende og kreativt. 

I stillingsannonser nevnes ofte begreper innen innovasjon og utvikling ettersom dette blir ansett som verdifull kompetanse i dagens marked som er karakterisert av rask teknologisk endring. Det er elementært å ha kunnskap i hvordan bedrifter skal posisjonere seg i fremtiden for å opprettholde konkurransefortrinn, og dette er ting du lærer på studiet.

UiS var eneste universitetet som tilbudte spesialisering i innovasjon for siviløkonomstudiet, og etter å ha vært i jobbintervjuer det siste året merker jeg at spesialiseringen min er veldig relevant. Min erfaring er at kompetanse innenfor innovasjon viktig i næringslivet og kan utgjøre en stor forskjell i starten av karrieren.

Slik ser en typisk studiehverdag ut for meg:

Det første semesteret brukte jeg mye tid på skolen i forelesninger og gruppesamarbeid, og dette semesteret husker jeg som gøy, lærerikt og sosialt. Ved siden av studiet har jeg jobbet deltid i bank og timeplanen har vært enkel å balansere. Etter mars 2020 snudde pandemien opp ned på studiehverdagen. Eksamener ble fullført fra stuebordet, og gruppesamarbeidet ble flyttet til Teams. 

Det siste semesteret har jeg skrevet masteroppgave innenfor Business Model Innovation. Mesteparten av arbeidet ble gjort online siden det er enkelt å koordinere en travel hverdag med samarbeid over Teams. Masteroppgaven var ferdig 1. mai og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet!

Dette husker jeg spesielt godt fra studiet:

Det første semesteret hadde vi et unikt fag som heter Business Decisions. Forelesningene, presentasjonene fra næringslivet, caseløsninger og diskusjonene gjorde spesielt inntrykk på meg. Det var faglig krevende, men ekstremt lærerikt og spennende. Gjennom faget må man analysere og diskutere dagsaktuelle problemstillinger innen blant annet etikk, strategi, økonomi og innovasjon. 

Det er nesten ikke mulig å ikke nevne fadderuken. Det var et utrolig innholdsrikt program med morsomme aktiviteter gjennom hele uken. Jeg vil anbefale alle nye masterstudenter ved UiS å delta i fadderuken – det er her du skaper vennskap og møter potensielle samarbeidspartnere til studiet.

Studiemiljøet på utdanningen kan beskrives slik:

Siden vi ble inndelt i grupper på tvers av de ulike spesialiseringene, fikk jeg fra det første året en god opplevelse av studiemiljøet på UiS. Derfor er det lett å bli kjent med folk, samtidig som deltakelse i fadderuken vil gi deg et veldig bra utgangspunkt. 

Dette er min drømmejobb:

Ambisjonen min har alltid vært å ha en meningsfull jobb med nye utfordringer og muligheter for utvikling av kompetanse. Jeg er interessert i flere stillinger og er usikker på akkurat hva min drømmejobb er, men jeg tenker at veien blir til mens man går. For tiden jobber jeg som saksbehandler i bank, men søker jobber innen rådgivning i finansinstitusjoner og konsulentselskaper. 

Det første semesteret hadde vi et unikt fag som heter Business Decisions. Forelesningene, presentasjonene fra næringslivet, caseløsninger og diskusjonene gjorde spesielt inntrykk på meg. Det var faglig krevende, men ekstremt lærerikt og spennende.

Katrine Wangen Jonasmo

Gjør som Katrine – studer økonomi og administrasjon i Stavanger!

Master i økonomi og administrasjon, 2 år

Solid og allsidig økonomiutdanning som du skreddersyr mot dine karriereambisjoner.

Bachelor i økonomi og administrasjon

Jobbe med mennesker, tall og data? Studer økonomi og administrasjon!