– Økonomifaget er så mye mer enn bare tall og systemer. Det handler like mye om å finne løsninger på nye og eksisterende problemer

Silje Sletten tok en mastergrad i økonomi og administrasjon med spesialisering i innovasjon. Så ventet en konsulentjobb i PwC. Der jobber hun med alt fra startup-bedrifter som vil realisere nye ideer, til større bedrifter og konsern som vil utnytte nye muligheter og styrke sin konkurransekraft.

Published Endret
Silje Sletten

Alder: 24 Studieprogram: 5-årig integrert master i økonomi og administrasjon (nå 3+2-modellen, med 3-årig bachelor og 2-årig master i økonomi og administrasjon) Spesialisering: Innovasjon (Nå: Bærekraftig næringsutvikling og innovasjon) Her bor jeg i Stavanger: Bjergsted Hjemsted: Sandnes

Gjennom en mastergrad i økonomi og administrasjon tilegner man seg verdifull kunnskap og et tankesett som kan bidra å drive endringer og skape konkurransefortrinn.

Silje Sletten

Jeg valgte å studere master i økonomi og administrasjon ved UiS fordi:

Jeg har alltid hatt et ønske om å ta en utdanning innen et fagområde som interesserer meg, og hvor jeg får et bredt spekter av muligheter på jobbmarkedet. Etter fullført videregående skole søkte jeg meg derfor inn på en 5-årig integrert master i økonomi og administrasjon på UiS. Universitetet i Stavanger er foreløpig en av de eneste som tilbyr spesialiseringen innovasjon som en del av siviløkonomutdanningen, noe som gjorde valget av universitet relativt enkelt.

Næringslivet i Stavanger består av flere bransjer i stor vekst hvor selskaper arbeider på tvers av industrier. Gjennom en mastergrad i økonomi og administrasjon tilegner man seg verdifull kunnskap og et tankesett som kan bidra å drive endringer og skape konkurransefortrinn.

Jeg valgte spesialiseringen «Næringsutvikling og innovasjon» fordi:

Økonomifaget er så mye mer enn bare tall og systemer. Det handler like mye om å finne løsninger på nye og eksisterende problemer. Jeg tiltrekkes av det jeg kaller den «kreative» delen av bransjen hvor en utfordrer eksisterende måter å tenke og arbeide på for å skape økt verdi.

Det er dette innovasjon handler om – å løse problemer gjennom å utvikle nye eller forbedre eksisterende produkter, prosesser eller forretningsmodeller; i nye eller eksisterende markeder. Innovasjon oppstår i alle bransjer, i små og store bedrifter, og er essensielt for å kunne overleve i markedsforhold som er i konstant endring.

Slik ser en typisk studiehverdag ut for meg:

Det siste året av masteren har i stor grad vært påvirket av koronapandemien hvor forelesninger og fysisk gruppearbeid i stor grad har blitt erstattet med hjemmekontor og Teams-møter. Men under et normalt semester har en typisk studiehverdag bestått av et par forelesninger i løpet av dagen, lunsj i en av de mange gode kantinene, og et par timer på biblioteket eller i et leid grupperom sammen med medstudenter. Deretter har jeg normalt dratt på jobb da jeg alltid har hatt deltidsjobb ved siden av studiene for å få et lite avbrekk.

Dette husker jeg spesielt godt fra studiet:

På tross av koronapandemien fikk jeg fullført et svært spennende og lærerikt internship hos Innovasjon Norge som en del av utdanningen. Her fikk jeg sette teori ut i praksis og jeg merket raskt at det var stor interesse for fagområdet jeg spesialiserte meg innen.

Arbeidsoppgavene opplevdes som svært meningsfulle og jeg fikk bidra med kunnskap og nye synspunkter både internt på kontoret, samt eksternt i møte med ulike klienter. Jeg fikk berike med på kunnskapen til mange dyktige og reflekterte mennesker, og fikk et godt innblikk i hvordan innovasjon bidrar til økt verdiskapning og bærekraftig vekst. Jeg fortsatte videre mitt samarbeid med Innovasjon Norge i forbindelse med min masteroppgave i vår, og kommer til å holde god kontakt med dem også nå i høst.

Studiemiljøet på utdanningen kan beskrives slik:

Det er muligheter for å delta i et bredt spekter av ulike aktiviteter og idrettslag. Sett vekk fra under pandemien, så arrangeres det også flere kjekke arrangementer med et stort fokus på sosialt samhold og inkludering. Dette inkluderer alt fra månedlig quiz på Tappetårnet, til surfekurs på en av regionens mange flotte strender.

Jeg fikk jobb før jeg var ferdig med studiene. Dette skal jeg jobbe med:

I fjor høst landet jeg drømmejobben som konsulent hos PwC i Stavanger. Som konsulent med spesialisering i innovasjon kommer jeg til å arbeide med alt fra startup-bedrifter som vil realisere nye ideer og posisjonere seg i markedet, til større bedrifter og konsern som vil utnytte nye muligheter og styrke sin konkurransekraft.

Regionskontoret i Stavanger har mange spennende prosjekter i ulike bransjer hvor jeg spesielt kommer til å jobbe med klienter innen olje og gass, fornybar energi og teknologi. Jeg fikk en liten smakebit på hva regionen har å by på gjennom mitt internship hos Innovasjon Norge i høst, og jeg ser frem til en svært spennende og variert arbeidshverdag hos PwC.

Dette er min drømmejobb:

Jeg har alltid ønsket meg en jobb med mye variasjon og hvor jeg gleder meg til mandag. Det er viktig at arbeidet oppleves meningsfullt og at jeg tilfører verdi og gjør en forskjell. Jeg ønsker muligheter til å utfordre meg selv samtidig som jeg tilegner meg verdifull kunnskap og erfaringer. Konsulentbransjen har derfor alltid vært en attraktiv bransje da jeg får jobbe sammen med mange dyktige mennesker, på tvers av disipliner, for å sammen løse de utfordringer og problemer næringslivet står ovenfor.

Gjør som Silje – studer økonomi og administrasjon i Stavanger!

Master i økonomi og administrasjon, 2 år

Solid og allsidig økonomiutdanning som du skreddersyr mot dine karriereambisjoner

Bachelor i økonomi og administrasjon

Jobbe med mennesker, tall og data? Ta en bachelor i økonomi og administrasjon!