Janssen vant SUS' forskningspris

Professor i biomedisin, Emiel Janssen, er kåret til beste forsker ved Stavanger universitetssjukehus.

Publisert Sist oppdatert

Emiel Janssen vant forskningsprisen. Foto: Svein Lunde, SUS
Vinner av SUS' forskningspris, Emiel Janssen, sammen med administrerende direktør Helle Schøyen og forskningsdirektør Svein Skeie. Foto: Svein Lunde, SUS

– Det er veldig flott å få denne anerkjennelsen. Det er stort bare å bli nominert, synes jeg. Det aller viktigste er at mine kolleger og fagfeller setter pris på den jobben jeg gjør, sa en takknemlig Emiel Janssen under utdelingen av prisen Årets forsker på Stavanger universitetssjukehus.

I tillegg til å jobbe som forsker ved SUS, er Janssen tilknyttet Institutt for kjemi, biovitskap og miljøteknologi ved UiS som professor i biomedisin. Han er også seksjonsleder for kvantitativ og molekylær patologi og leder for laboratoriet for molekylær biologi ved SUS.

Forskningsprisen tildeles en enkelt forsker eller et forskningsmiljø som har bidratt vesentlig til forskningen ved SUS.

– Emiel Janssen er en nøkkelperson i utviklingen av et godt forsknings- og samarbeidsmiljø både ved SUS og nasjonalt. Han er en særdeles produktiv vitenskapelig forfatter, med sine nærmere 150 publikasjoner. Han er svært støttende overfor andre forskere, noe som bidrar til å heve kompetansen til hele forskningsmiljøet rundt ham, sier forskningsdirektør ved SUS, Svein Skeie.

Les mer på helse-stavanger.no.