Påfyll: Hvorfor ser vi så annerledes på alkohol enn andre rusmidler?

Onsdag 8. september 2021 kl. 11:15-12:00,
Kjell Arholms hus,
Kantinen.

Vi inviterer til høstens første Påfyll med Sverre Nesvåg, en av Norges fremste rusforskere.

Publisert: Endret:
Foto: Svein Lunde, Helse Stavanger

Under høstens første Påfyll vil Sverre Nesvåg snakke om hvordan to tusen år med bruk av alkohol har ført til et annet syn på dette rusmiddelet enn de som ble kjent i landet for 60 år siden. Han vil også si noe om hvilke konsekvenser dette har for hvordan vi som samfunn prøver å påvirke bruken av de ulike rusmidlene.

Sverre Nesvåg er spesialrådgiver ved Stavanger Universitetssjukehus og professor II ved UiS. Han har drevet med rusmiddelforskning i 30 år, og er en av de mest erfarne forskerne innen feltet i Norge. Innen forskning har han vært spesielt opptatt av de sosiale og kulturelle perspektivene på rusmiddelbruk og avhengighet.

Frokostmøtene Påfyll arrangeres av Det helsevitenskapelige fakultet annenhver onsdag fra kl. 11:15-12:00 i kantinen i Kjell Arholms hus. Det vil veksles mellom samtaler, debatter, skråblikk, humor og innlegg om helse og andre spørsmål som kan sette i gang den gode praten.