Hopp til hovedinnhold

Påfyll med Språkdirektøren: Hvordan snakker vi om helse?

Onsdag 5. mai 2021 kl. 08:15-09:00,
Zoom.

Viktig helseinformasjon er stadig lettere tilgjengelig. Men hvor tilgjengelig er egentlig helsespråket? Direktør i Språkrådet, Åse Wetås, kommer til Påfyll for å snakke om hvordan vi snakker om helse.

Publisert: Endret:
Foto: Moment Studio

En ny undersøkelse viser at hver tredje person i Norge forstår lite om egen helse. Nesten halvparten klarer ikke å vurdere informasjon de får om helsespørsmål, inkludert informasjon om pandemien. 

Et forståelig språk er en forutsetning for god kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter, mellom helsemyndigheter og befolkningen, og internt i helsetjenesten. 

Hvordan formidler helsepersonell informasjon til pasienter? Hvordan kan dette gjøres bedre? Og hva mener Språkrådet om helsespråket vårt? Til Påfyll kommer Åse Wetås, direktør i Språkrådet.

Arrangementet er åpent for alle interesserte.

Zoom-lenke:

https://stavanger.zoom.us/j/65631733592?pwd=aHFiMERFM3lZeXI2VzBlSFRXenN4UT09

Meeting ID: 656 3173 3592 Password: 077041

Frokostmøtene Påfyll arrangeres av Det helsevitenskapelige fakultet hver onsdag fra kl. 08:15-09:00 på Zoom eller i kantinen i Kjell Arholms hus. Det vil veksles mellom samtaler, debatter, skråblikk, humor og innlegg om helse og andre spørsmål som kan sette i gang den gode praten.