Vil jobbe med flyktninger

Sykepleierstudent Carina vil hjelpe latinamerikanske flyktninger på grensen mellom Mexico og USA.

Published Endret
Portrett av Carina - sykepleierstudent
  • Navn og alder: Carina Jakobsen, 21 år
  • Hjemsted: Gravdal i Lofoten
  • Her bor jeg i Stavanger: I Stavanger sentrum
  • Jeg studerer: sykepleie bachelor


Jeg studerer sykepleie fordi:

Jeg ønsker å hjelpe mennesker som befinner seg i sårbare situasjoner og som trenger hjelp til å bedre situasjonen sin. Om det er å behandle et sår, smertelindre eller være en å prate med. Jeg blir glad av å se at mennesker som har det vondt og opplever at ting er vanskelig på ulike vis i livet, kan ha nytte av den kunnskapen jeg sitter inne med og bruke den til å føle at de mestrer livet og helsen sin igjen.

Mitt favorittemne er:

Det er praksis. Det utfordrer meg veldig på tidligere erfaringer og fordommer man har fra tidligere. I tillegg får jeg erfare hvordan arbeidslivet blir etter studiet, det gjør at jeg blir mer sikker på at jeg har valgt rett utdanning.

Dette er mitt beste studietips:

Sett av den tiden du skal lese og den tiden du ønsker å gjøre noe annet. Følg denne planen - for det å være student er så mye mer en kun utallige timer inne på en lesesal. Bruk tiden klokt og knytt nye bekjente, venner og få deg nye interesser.

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Jeg har engasjert meg i studentmiljøet. Jeg skjønte ikke hva det betydde i mitt første studieår, men det å melde seg inn i diverse studentorganisasjoner og linjeforeninger vært viktig for meg. Jeg er nestleder i UiSI – UiS sitt studentidrettslag, er med på liste i Studentparlamentet og NSF, Norsk Sykepleierforbund, både lokalt og vara for fylkesstyret.
Jeg har fått mange vennskap ut av engasjementet, og jeg har møtt studenter med like interesser som igjen har introdusert meg til deres venner. Jeg begynte i høst å spille innebandy i regi av UiSI. Jeg stortrives både på banen og med laget på fritiden. Vi har hatt flere arrangementer for å bli bedre kjent med hverandre, og jeg møter disse på lik linje som alle mine andre venner.

Dette liker jeg å gjøre i fritiden:

Være med venner, drive med idrett, strikke, gå på turer og finne på noe. Jeg liker ikke å ha det veldig rolig over lange perioder selv om en ferie i ny og ned er deilig.

Dette er typisk Stavanger:

Stavanger for meg er den perfekte mellomtingen mellom storby og lokalsamfunn. Det er mange studenter her som gjør at det er mange i samme situasjon som deg selv.  Hadde aldri vært i byen før jeg begynte å studere her, men møtte mange trivelige mennesker allerede første dagen jeg ankom og dette er nå gode venner av meg.

Dette er min drømmejobb:

Sykepleier i felten på grensen mellom Mexico og USA. Jeg vil hjelpe latinamerikanske flykninger som har opplevd store traumer gjennom flukten og som har diverse skader.

Her treffer du Carina:

Instagram-story: @unistavanger.
Facebook-gruppe: Bli med i gruppa Studere ved UiS?
for å få svar på alle spørsmål du måtte ha!

Instagram ikon