Vil jobbe med datasikkerhet

- Jeg har en underliggende interesse for data og teknisk utstyr, det gir meg mange jobbmuligheter, sier Tor-Fredrik Torgersen, datateknologistudent.

Published Endret
Tor-Fredrik Torgersen, datastudent

Jeg studerer datateknologi fordi:

Jeg har en underliggende interesse for data/teknisk utstyr. Det gir meg muligheten til å jobbe i omtrent alle områder, og har vist seg å være høyt ettertraktet på arbeidsmarkedet. 

Mitt favorittemne på datateknologi bachelor:

For meg var Webprogrammering (Dat310) det kjekkeste faget på bacheloren. Der fikk vi prøve oss på et mer praktisk og visuelt fag. I tillegg så er det alltid greit å kunne progge en nettside.

Dette er mitt beste studietips:

Følge med i forelesninger og jobbe jevnt med fagene. 25/5 metoden fungerer fint når jeg jobber med skole. 25 min jobbing, 5 min pause. Det holder meg fokusert utover lengre perioder. 

Slik ble jeg kjent med medstudenter på UiS:

Det første var at jeg var med i Fadderuken og fikk gode venner i min faddergruppe som jeg er venner med nå. Utenom Fadderuken var jeg veldig opptatt av å være med på sosiale arrangementer innad i studie, og ellers på campus, for å møte nye folk. 

Jeg ble med i linjeforeningen LED (linjeforeningen for elektro og data) da jeg tok bacheloren i datateknologi. Jeg kom inn i styret første året mitt mest på grunn av at mine faddere i Fadderuken var med i styret. Dette førte til at jeg fort ble aktiv innen miljøet på studiet, og ble inkludert i flere aktiviteter for studentene. Etter ett år ble jeg også stemt på som leder i linjeforeningen, noe jeg synes var veldig gøy, for da fikk jeg muligheten til å forbedre det sosiale spekteret på studie og være et ansikt for medstudentene.

I det siste har jeg også vært aktiv med å fronte en drone-forening på UiS, som er oppstartet men ikke satt i full sving enda. 

Min fritid:

Jeg liker å være fysisk aktiv og sosialisere med andre studenter. Jeg bruker tiden min på en relevant deltidsjobb. Og selvfølgelig bruke tid til studiene. 

Dette er typisk Stavanger:

I Stavanger finner du mennesker som er Siddiser eller Byaser, som alltid hygger seg i Vågen uansett vær. Det er kanskje også viktig at en paraply aldri er en dum ting å ha med seg når man er utendørs. 

Dette er min drømmejobb:

Nå ønsker jeg å få en jobb som konsulent innen IT-bransjen, men jeg har et ekstra øye for datasikkerhet. 

Jeg har en underliggende interesse for data og teknisk utstyr. Det gir meg muligheten til å jobbe på omtrent alle områder