Miljørådgiver i oljeindustrien

– Jeg ønsker å være med på å gjøre bransjen mer miljøvennlig, sier tidligere UiS-student Christina Rødne. Hun er utdannet sivilingeniør innen kjemi og miljø og miljøteknologi og jobber som miljørådgiver i oljeindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Christina Rødne Alumni
- Jeg vil si at leteboring er noe av det mest spennende man kan jobbe med i oljebransjen. Hver gang vi nærmer oss reservoaret er jeg like spent som et barn er på julaften; finner vi hydrokarboner?

Første gang publisert: 01.02.2019
Fakta
Navn: Christina Rødne
Studier på UiS:
Kjemi og miljø, bachelor
miljøteknologi, master.
Stilling: Miljørådgiver
Arbeidssted: Well Expertise

Hvorfor valgte du å studere kjemi og miljø ved Universitetet i Stavanger?
Det sto lenge mellom geologi i Bergen og kjemi i Stavanger. Jeg visste jeg ville studere realfag, og helst noe med kjemi og matte, da det var favorittfagene mitt på videregående. Jeg bodde i Singapore det siste året mitt på videregående, og jeg hadde ikke trang til å flytte til en annen plass da jeg kom hjem. Derfor valgte jeg å bli i Stavanger og studere kjemi og miljø. Jeg har alltid vært interessert i oljeindustrien og hatt et ønske om å være med å gjøre den mer miljøvennlig.

Stavanger har også mange gode utvekslingsmuligheter, det var et «must» for jeg var bestemt på å dra til utlandet i løpet av bacheloren.

Hva husker du best fra studietiden ved UiS?
De beste minnene er fra fellesforelesningene med alle ingeniørklassene de første årene. Der møter man folk fra alle klasser og danner vennskap for livet! Husfestene, oktoberfestene og alle de andre festene med studievennene er også utrolig gode minner. Studietiden går alt for fort, det er bare å nyte den!

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?
På masterstudiet i miljøteknologi er det en del valgfag, og jeg valgte bare fag jeg visste kunne komme til nytte i olje- og gassindustrien. Graden min er egentlig veldig bred, og jeg opplevde at graden var interessant til tekniske og mindre tekniske stillinger.

Jeg jobber i dag som miljørådgiver i et selskap som driver med Well Management, det vil si at vi leverer tjenester innen boring av brønner. Jeg har fått bruk for flere av fagene, spesielt fra masterstudiet miljøteknologi. Hadde jeg valgt en mer teknisk stilling, vet jeg at jeg hadde fått bruk for mange av fagene på bachelorstudiet også. Jeg vil også trekke frem at vi hadde flere forelesere fra industrien som kom med gode eksempler fra arbeidslivet.

Hva liker du best med jobben din?
Det er mye, det! Jeg vil si at leteboring er noe av det mest spennende man kan jobbe med i oljebransjen. Hver gang vi nærmer oss reservoaret er jeg like spent som et barn er på julaften; "finner vi hydrokarboner?".
Det kjekkeste er når vi får dra offshore. Jeg lærer så utrolig mye av å være på sjøen og se ting jeg lærte på skolen «in real life». Arbeidsoppgavene er veldig kjekke og vi få være med ut til alle våre kundene våre, noe som gjør at vi danner store nettverk.

Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

  • Prøv å jobbe jevnt i løpet av semesteret, det lønner seg i når eksamensperioden begynner.
  • Ta pauser, bruk SiS aktivt, delta på faglige og sosiale arrangementer og engasjer deg gjerne i en studentforening. Det ser bra ut på CV-en og gir deg venner for livet!
  • Ikke stress med karakterene. Så lenge du jobber godt med fagene gir det resultater. Du får fortsatt jobb selv om du ikke har toppkarakter i alle fag.

Vil du vite mer?

Bachelor: Møt John-Sigvard.
Master: Møt Helene.