Hopp til hovedinnhold

Jordbruksrevolusjonen i steinalderen – og fiskeriet som fulgte med

Tirsdag 23. februar 2021 kl. 18:30-19:30,
Arkeologisk museum,
Auditorium.

Velkommen.

Publisert: Endret:

Svein Nielsen
Arkeolog Svein Vatsvåg Nielsen

Foredrag ved Svein Vatsvåg Nielsen, arkeolog

Jordbruket oppsto i landområdene øst for Middelhavet for 11 500 år siden. Derfra spredde det seg, og det nådde Norge etter nærmere seks tusen år. I dette foredraget presenteres et nytt blikk på innføringen av jordbruket. Nye arkeologiske undersøkelser antyder at det sammen med jordbruket også kom et fiskeri med vekt på spesielt store fiskearter, deriblant makrellstørje.  

Svein Vatsvåg Nielsen er doktorgradsstipendiat ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Nå i vår er han gjesteforsker her på Arkeologisk museum. Han er særlig opptatt av steinalderen i Norge og Nord-Europa, med en spesiell interesse for jeger- og samlestrategier. Han har deltatt på en rekke utgravinger både i Norge, Sverige og Danmark.Foredraget starter kl. 18.30 i auditoriet på Arkeologisk museum. Merk smittevernreglene, hold avstand og bruk antibac. Hold deg hjemme hvis du er syk.Se foredraget live: Streaming via zoom

NB! Det er GRATIS INNGANG – men på grunn av koronasituasjonen må vi ha påmelding hvis du vil komme til museet på foredraget. Begrensa plass. Påmelding til: resepsjon-AM@uis.no eller tlf. 51 83 26 00. E-post merkes "foredragspåmelding".Kaffe og kaker kan kjøpes i resepsjonen.

Kl. 17.45–18:00: Gratis omvising i utstillingene for de som kommer til museet.

Tema og tidsperiode vil variere.

Påmelding til: resepsjon-AM@uis.no eller tlf. 51 83 26 00. Det er bare plass til 10 personer per omvising, så vær tidlig ute med påmelding. E-post merkes "omvising".