Bidragsytere til festivalen "Kaleidoskop"

Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved universitetet i Stavanger inviterer deg til å utforske og utfordre ideer på tvers av fagområder om regionens fremtid. Her kan du lese mer om festivalens bidragsytere.

Publisert Sist oppdatert
Kaleidoskop grafikk med logo
Lilla magyari

Lilla Magyari (UiS)

Magyari er førsteamanuensis i psykologi. Hun har siden 2020 vært postdoktor ved UiS' lesesenter.

Lilla Magyari
Lilla Magyari er førsteamanuensis i psykologi ved institutt for sosialfag, og har siden 2020 vært postdoktor ved lesesenteret på UiS.

Lilla Magyari er førsteamanuensis i psykologi ved institutt for sosialfag, og har siden 2020 vært postdoktor ved lesesenteret på UiS. Der har hun jobbet med sitt MSCA-prosjekt What do we learn from dialogues in fiction? (FictDial). Dette prosjektet ser på dialogens rolle i litterær fiksjon i relasjon til leseopplevelsen and om vi tilegner oss sosial kunnskap gjennom å lese litterære dialoger.

Magyari sin forskning undersøker empirisk litteratur, lesing, nevrokognitive mekanismer i turtaking av samtale, i tillegg til komparative studier av språkforståelse.

Olga lehman

Olga Lehmann (UiS)

Olga Lehmann er førsteamanuensis i psykologi og har en PhD i kulturpsykologi og en postdoktor i Psykisk helsearbeid fra NTNU i Norge.

Portrett av Olga Lehman.
Foto: Ingunn Moen. Olgas fagområder er kvalitative metoder, humanistisk-eksistensielt psykologi, følelser, stillhet, sorg, terapeutisk skriving, kunst og psykologi.

Lehmann har studert klinisk psykologi i Colombia og Italia og har autorisasjon for å jobbe som psykolog i Norge. I tillegg har hun en PhD i kulturpsykologi og en postdoktor i Psykisk helsearbeid fra NTNU i Norge. Lehman er også en sertifisert instruktør i Mindful Eating – Conscious Living (ME-CL) ved University of California San Diego, og har fullført nivåene 1 og 2 av ferdighetstrening for parterapeuter ved The Gottman Institute.

I tillegg til å arbeide som psykolog, holder hun foredrag, retreats og workshops både i Norge og utland, skriver fagbøker, fagartikler og poesi, og er engasjert i innovasjon og lederskapsutvikling. Som lærer, forsker, og psykoterapeut har hun vært opptatt av å fremme psykisk helse i ulike kontekster, og har blant annet fokusert på å fremme empati, medfølelsen, selvfølelsen, menneskelig forbindelse, og meningen med livet. 

Hennes fagområder er: kvalitative metoder, humanistisk-eksistensielt psykologi, følelser, stillhet, sorg, terapeutisk skriving, kunst og psykologi. 

Jan erik karlsen

Jan Erik Karlsen (UiS)

Jan Erik Karlsen er professor emeritus med lang erfaring innen blant annet økonomisk sosiologi, industriell økonomi og areidsmiljø.

Portrett av Jan Erik Karlsen
Jan Erik Karlsen er professor emeritus og er ekspert på metodikk for teknologivurdering samt på systemendring og strategistudier fokusert på den brede energisektoren

Professor emeritus Dr. Oecon Jan Erik Karlsen (Universitetet i Stavanger, Norge) har sittet flere perioder som visepresident i Norwegian Chapter of International Labour and Employment Relations Association (ILERA), styremedlem i ILERA International Executive Committee, Praeses of the Stavanger Academy of Sciences og medlem av andre akademiske og profesjonelle organisasjoner og nettverk, inkludert World Futures Studies Federation. Professor emeritus Karlsen har vært prosjektleder for store teknologievalueringsprosjekter for EU-kommisjonen og Norges Forskningsråd og har vært rådgiver for den norske regjeringen om både energipolitikk og framsyn.

Han er ekspert på metodikk for teknologivurdering samt på systemendring og strategistudier fokusert på den brede energisektoren, og har fungert som norsk delegat til COST-nettverket på «Foresight Methodologies» 2003-2007 og var engasjert som ekspert på framsynsstudier om det storstilte EU-programmet om «Addiction and Lifestyles in Contemporary Europe» (2011-2016).

Hans nåværende forskningsinteresse inkluderer:

  • Arbeidslivsidealer og anomalier
  • Fremsynsstudier
  • Det vanedannende samfunnet
  • Helse, miljø og sikkerhet
  • Oppfatninger om postnormalitet
Cornel Maria Nesseler

Cornel Maria Nesseler (UiS)

Cornel Maria Nesseler er førsteamanuensis i samfunnsøkonomi.

Portrett av Cornel Maria Nesseler
Cornel Maria Nesseler og fokuserer på felteksperimenter og liker å bruke idretten som et laboratorium.

Nesseler er forsker ved Universitetet i Stavanger i Norge. Før han kom til Stavanger jobbet han ved NTNU i Trondheim, Universitetet i Zürich og Universitetet i Amsterdam. Nesseler likte å besøke medforskere i St. Petersburg, Tokyo, Ciudad Real og Berkeley.

Han fokuserer på felteksperimenter og liker å bruke idretten som et laboratorium.

Han har forsket på blant annet e-sport, diskriminering av jøder i Italia, og kjønnsdiskriminering i fotball.

Carlos Gomez-Gonzalez (UZH)

Carlos Gomez-Gonzalez er postdoktor i Service and Operations Management ved Universitetet i Zürich

portrett av Carlos Gomez-Gonzalez
Foto: University of Zurich. Carlos Gomez-Gonzalez sine hovedforskningsområder er idrettsøkonomi og ledelse.

Gonzalez er postdoktor ved Institutt for bedriftsøkonomi ved Universitetet i Zürich (Sveits). Han har en Ph.D. i Business and Economics fra University of Castilla-La Mancha (Spania).

Hovedforskningsområder er idrettsøkonomi og ledelse. Han bruker idrett som et laboratorium og er avhengig av kvantitative/eksperimentelle metoder for å analysere atferd og informere forskning og politikk.

Mye er knyttet til deltakelse og ulikhet. Hans siste prosjekter er avhengige av eksperimentelle metoder for å undersøke etnisk diskriminering, teste effektiviteten til politikk fra styrende organer og identifisere kjønnsskjevheter. Målet er å gi organisasjoner bevis for å ta informerte beslutninger.

Hulda mjöll gunnardottir

Hulda Mjöll Gunnarsdóttir (UiS)

Hulda Mjöll Gunnarsdóttir er førsteamanuensis ved Institutt for sosialfag.

portrett av Hulda Mjöll Gunnarsdottir
Hulda Mjöll Gunnarsdóttir har doktorgrad i endringsledelse og forsker på emosjonelt arbeid i ledelse og profesjonell praksis.

Hulda Mjöll Gunnarsdóttir er førsteamanuensis ved Institutt for sosialfag ved Universitetet i Stavanger. Hun har doktorgrad i endringsledelse og forsker på emosjonelt arbeid i ledelse og profesjonell praksis. Hun forsker innenfor fagområdene ledelse, barnevern og krisehåndtering. Gunnarsdóttir har tidligere jobbet som leder i kommunal sektor og som barnevernspedagog med utsatte barn og unge.

Kai Victor Myrnes-Hansen

Kai Victor Myrnes-Hansen (UiS)

Kai Victor Myrnes-Hansen er professor i restaurant- og måltidsledelse ved norsk hotellhøgskole.

Portrett av Kai Victor Myrnes-Hansen.
Kai Victor Myrnes-Hansen er professor i restaurant- og måltidsledelse ved norsk hotellhøgskole.

Siddharth Sareen

Siddharth Sareen (UiS)

Siddharth Sareen er professor i energi og miljø ved Institutt for medie- og samfunnsfag.

portrett av Siddharth Sareen
Siddarth Sareen forsker på styring av energioverganger på flere skalaer.

Siddharth Sareen er professor i energi og miljø ved Institutt for medie- og samfunnsvitenskap, og professor II ved Senter for klima- og energitransformasjon, Universitetet i Bergen. Han leder programområdet Sustainability Transformation ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet i Stavanger, med en forskningsprosjektportefølje på over €10 millioner med partnerinstitusjoner i Norge og i utlandet.

Han forsker på styring av energioverganger på flere skalaer. Han har jobbet som miljøsamfunnsviter på en rekke prosjekter i syv land siden 2011. Han underviser på masterprogrammet i energi, miljø og samfunn.

Hans tverrfaglige bakgrunn spenner over menneskelig geografi, politisk økologi og utviklingsstudier. Konkurransesikrede forskningsfinansierere inkluderer EU-kommisjonen via Horizon Europe og Horizon 2020, Norges forskningsråd, Etat for utviklingssamarbeid, Innovasjon Norge, JPI Climate, Nordplus, UH-nett Vest, Peder Sather-senteret ved UC-Berkeley, og institusjonell kjernefinansiering.

Trude furunes

Trude Furunes (UiS)

Trude Furunes er professor i ledelse og instituttleder ved norsk hotellhøgskole.

Portrett av Trude Furunes
Trude Furunes, PhD er Instiuttleder ved Norsk hotellhøgskole (NHS) og professor i ledelse.

Trude Furunes, PhD er Instiuttleder ved Norsk hotellhøgskole (NHS) og professor i ledelse. Hun er også redaktør av det internasjonale tidsskriftet Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism (SJHT), som utgis av Taylor & Francis.

Lene myong

Lene Myong (UiS)

Lene Myong er professor i kjønnsforskning og leder av Senter for kjønnsstudier

Portrett av Lene Myong
Lene Myong er professor i kjønnsforskning og leder av Senter for kjønnsstudier

Bron Taylor

Bron Taylor (UF)

Portrett av Bron Taylor
Bron Taylor er professor i religion, natur og miljøetikk ved universitetet fra Florida.

Bron Taylor er professor i religion, natur og miljøetikk ved universitetet fra Florida, og en Carson-stipendiat ved Rachel Carson Center for Environment and Samfunnet i München Tyskland. Han fikk sin Ph.D. i sosial etikk fra School of Religion ved University of South California. Forskningen hans involverer begge deler etnografiske og historiske metoder, og mye av det fokuserer på grasrotmiljø bevegelser, deres emosjonelle, åndelige og moralske åndelige dimensjoner, og deres miljømessige, kulturelle og politiske konsekvenser. Han har vært involvert i en rekke internasjonale initiativer som fremmer bevaring av biologisk og kulturelt mangfold. Bøkene hans inkluderer Dark Green Religion: Nature Spirituality and the Planetary Future (2010), den prisvinnende Encyclopedia of Religion and Nature (2005), Civil Society in The Age of Monitory Democracy (2013) og økologiske motstandsbevegelser: Global Emergence of Radical and Popular Environmentalism (1995), og Avatar og Naturspiritualitet (2013). Han er også grunnlegger og nåværende redaktør av Journal for studiet av religion, natur og kultur, og ble i 2017 mottatt Lifetime Achievement Award fra International Society for the Study of Religion, Nature and Kultur.

sound - et scenisk band-prosjekt basert i stavanger

SOUND

Bandet SOUND har innslag av friere improvisasjon, spoken-word, fete bass-grooves og fengende melodier.

Albumcover SOUNS. Fem jenter ligger svøpt om hverandre med en cello i bakgrunnen.
SOUND er et scenisk band-prosjekt basert i Stavanger.

SOUND er et scenisk band-prosjekt basert i Stavanger. Bandet har en spennende besetning
bestående av to vokalister, kontrabass, saksofon og dans. Her er dansen og musikken likeverdig både i lydbilde og i det visuelle - som en enhet. Dette skaper et rom hvor utøverne får utforske og leke med rollefordelingen og samspillet i bandet.

Formidling av følelser står sentralt i prosjektet. Gjennom tekst, musikk og dans ønsker de å fange nyansene i følelseslivet til et vanlig menneske, og med det kommer både sårbarhet, sinne og «sass». Med inspirasjon fra musikere som Beyoncé, Esperanza Spalding og John Coltrane er musikken blitt en krysning mellom jazz og pop med innslag av friere
improvisasjon, spoken-word, fete bass-grooves og fengende melodier.

Sjekk opptredenen deres fra Bjærgstedfestivalen på Loftet på TOU, November 2023!