Hopp til hovedinnhold

Kurs: Tankevirus - fysisk oppmøte

Tirsdag 2. mars kl. 12:15 - Tirsdag 16. mars kl. 14:00,
Møterom SiS, Kitty Kiellands hus, Ullandhaug.

SiS Helse inviterer til et mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine. Kurset er for alle som ønsker å bli bevisst på negative tankemønstre, og lære hvordan man kan endre dem. Tilbudet er gratis.

Publisert: Endret:

Tidligere trodde man at tankeprosesser hos personer med psykiske plager skilte seg fra resten av befolkningen, men forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad. Dette kurset er derfor for alle – fra deg som sliter med f.eks. angst, depresjon eller lav selvfølelse, eller til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Mål med kurset:

  • Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som mulig kan gi oss plager.
  • Kunnskap om det “psykologiske immunforsvaret”, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode strategier for deg selv.
  • Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  • Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til dine tanker og følelser.

Kurset går over 3 kursdager:

2 mars kl. 12.15 - 14.00

9 mars kl. 12.15- 14.00

16 mars kl. 12.15 - 14.00

For å få et utbytte av kurset er det vesentlig at en kan delta på alle tre gangene. 

Sted: Møterom SiS, Kitty Kiellands hus. Dette kurset er planlagt for fysisk oppmøte. Dersom smittesituasjonen ikke tillater dette, vil det bli gjennomført digitalt.

Dette kurset passer for:

Deg som sliter med lettere psykiske helseplager. Eller for deg som vil lære mer om hvordan tankemønster påvirker deg i hverdagen. Du må ha betalt semesteravgift til SIS i inneværende semester for å kunne delta.

Påmelding her innen 1. mars kl. 15.00.

Har du spørsmål, ta kontakt med kursleder Kristin Hagland på kristin.hagland@studentensbeste.no eller Kjersti Holter på Kjersti.holter@studentensbeste.no.