‒ Barnehagelærerutdanningen byr på gode variasjoner!

‒ Det var da jeg jobbet som ringevikar i barnehage ved siden av studiet at jeg oppdaget at jeg trives veldig godt med jobben, forteller student Hanne Auglend Smith.

Published Endret

ung kvinne i lilla fleecejakke lener seg mot et lekestativ utendørs
Hanne Auglend Smith visste tidlig at hun ønsket å jobbe med barn. Nå tar hun barnehagelærerutdanning ved UiS. (Foto: Privat)

Hanne Auglend Smith tar barnehagelærerutdanning ved UiS.

Hvorfor valgte du barnehagelærerutdanning?

‒ Jeg visste tidlig at jeg ønsket å jobbe med barn, men ikke på hvilken måte. Det var da jeg jobbet som ringevikar i barnehage ved siden av studiet at jeg oppdaget at jeg trives veldig godt med det. Det som gjorde at jeg trivdes var en aktiv hverdag hvor en gir mye av seg selv, men hvor en også får utrolig mye tilbake fra barna både i form av nærhet, omsorg, humor og glede. Det er veldig fint å se utviklingen til barna og bidra til at de skal ha en trygg, lærerik og meningsfull hverdag med mye lek. Som vikar har jeg arbeidet tett med andre på avdelingen, jeg har møtt mange kjekke mennesker som jeg trives godt med. Jeg tenkte at dette er en jobb jeg kunne være i lenge, derfor vil jeg ta utdanningen slik at jeg får mer kunnskaper, kan ha mer ansvar og selvfølgelig også få bedre lønn.  

Hvordan ser en typisk uke ut for deg? 

‒ Ukene er veldig forskjellige ut ifra hvilke fag en har det semesteret. Som regel har vi noe undervisning og tid til å arbeide med oppgaver eller lese. Vi har også en del gruppearbeid, og så er vi ute i praksis.  

Hvem tror du vil trives på barnehagelærerutdanningsstudiet?

‒ Det viktigste er at en er glad i barn og ønsker å ha barn i fokus. På en avdeling i barnehagen er det som regel tre eller fire mennesker som arbeider tett sammen, da er det fint om disse personene har ulike egenskaper å bidra ut fra. Ulike egenskaper jeg tenker er gode å ha om en skal arbeide i barnehage er tålmodighet, kreativitet, pluss at en er leken og omsorgsfull.  

Hvilke råd har du til andre som lurer på ting rundt barnehagelærerutdanning? 

‒ Lese på nettsidene til UiS eventuelt sende email eller ringe til rådgiver eller konsulent som er oppgitt på nettsiden.

Hva er planen din etter endt studie? 

‒ Jeg har fått to barn imens jeg har gått på studiet og hatt to års permisjon fra utdanningen. Planen er å søke jobb i barnehager på 60%- stillinger som barnehagelærer. Dette fordi jeg ønsker å ha mer tid til mine egne barn nå i denne fasen av livet. Når de blir eldre og jeg har fått mer arbeidserfaring ønsker jeg å jobbe som pedagogisk leder.

Hvorfor vil du anbefale barnehagelærerutdanning?

‒ Jeg trives veldig godt på utdanningen, jeg har funnet yrket jeg ønsker å jobbe innenfor og synes at forelesningene er veldig spennende. Utdanningen er også veldig kjekk, med en god blanding av teori og mer aktive fag som kunst og håndverk og fysisk fostring. Det at vi er i praksis hjelper å se en sammenheng mellom teori og praksis. Det gjør at teorien vi lærer på studiet oppleves meningsfull og aktuell når vi begynner å jobbe. Ellers opplever jeg ett godt studentmiljø selv om jeg har gått i tre forskjellige klasser på grunn av permisjon. Gruppearbeid på studiet gjør det lett å bli kjent med medstudenter.  


Flere studenter ved Institutt for barnehagelærerutdanning

Blir barnehagelærer med fordypning innenfor digital teknologi

Linn Braut Pettersen hadde jobberfaring fra barnehagen som assistent før hun begynte å studere. Jo mer hun jobbet i barn...

Barnehagelærarutdanninga vil hjelpe meg å gjere ein skilnad for born med særskilde behov

Liv Randi Erdal Bergsagel er engasjert og motivert, og vil vere der ho kan gjere ein skilnad; som pedagogisk leiar i ein...

Barnehagelærerutdanningen gir henne mulighetene hun har ønsket seg

‒ Med dette vil jeg få mer ansvar og utfordringer. Lisemari Torgersen har bakgrunn fra arbeid som barne- og ungdomsarbei...

- Barnehagelærerutdanning rommer så mange muligheter

Jonas Topnes Jørgensen er snart ferdig utdannet barnehagelærer. Han setter pris på variasjonen innenfor utdanningen og m...

Kristine studerer barnehagelærer deltid

Det betyr at hun tar utdanningen over fire år i stedet for tre år.

Arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning åpner muligheter

Marie Ørland studerer og jobber samtidig.

Det er mange veier til læreryrket

Lærerne er en av de viktigste yrkesgruppene vi har. Ikke bare fordi samfunnet trenger dem som vil undervise og oppdra fremtidige generasjoner, men også fordi elever i alle aldre har behov for trygge rollemodeller.

mannlig og kvinnelig student med campus i bakgrunnen
Tuva skal bli lektor på videregående skole og Anav skal bli grunnskolelærer for elever på 5. til 10. trinn. (Foto: Elisabeth Tønnessen)

Er du nysgjerrig på de andre utdanningene som finnes innenfor lærerutdanningene ved UiS? Se her!

Student i Stavanger

Bustad i Stavanger-regionen

Du finn studentbustader for single, par og familiar – både i Stavanger og Sandnes.

Q & A om studentliv i Stavanger

Svar på alt du lurar på!