Kristine studerer barnehagelærer deltid

Det betyr at hun tar utdanningen over fire år i stedet for tre år.

Publisert Sist oppdatert

Portrett av ung kvinne med langt lyst hår som ser rett i kamera. Bakgrunnen er rotete og belysningen er dunkel.
Kristine Helgeland Sandve tar barnehagelærerutdanning ved UiS over fire år. (Foto: privat)

Hei, hvem er du?

Jeg er Kristine Helgeland Sandve. 29 år gammel, kommer fra Orstad, men bor på Vigrestad. Høsten 2021 begynte jeg på barnehagelærerutdanningen, som jeg tar på deltid.

Hva er det som gjorde at du søkte dette studiet?

For meg var det viktig å ha muligheten til å kombinere studie med jobb/permisjon og samtidig ha mindre oppmøte på skolen, på grunn av lang reisevei. 

Hva er kjekkest med studiene?

Alle de kjekke folkene man møter på studiet! Vi har flinke forelesere i fagene som er tilgjengelige når vi trenger raske svar. Det er lagt opp til mye drøfting og diskusjon, med lærerike oppgaver som gir oss mulighet til å reflektere over tanker og meninger. Man blir mer bevisst og får koblet teori til sine meninger og gjennom det får man utfordret noen av meningene man har fra før av. 

Hvordan er studiehverdagen din?

Jeg er i barselpermisjon med jenta mi som snart er 9 måneder (jeg begynte å studere da hun var 5,5 måned gammel, så det har vært fantastisk!). Vi har samlinger med oppmøte på campus om lag 3 dager i uken hver 3.-4. uke. Studiet er dermed lagt opp til at vi må lese og jobbe mye hjemme på egen hånd, så når hun lille er lagt for kvelden, går de fleste kveldene til å lese pensum og gjøre oppgaver. Jeg er også med i en i studiegruppe.

Hva har du lyst til å gjøre etter studiene?

Jeg ønsker å jobbe i barnehage, med barn. Tror allerede nå at jeg vil nok også videreutdanne meg for å lære enda mer senere. Barnehagelærer er et enormt spennende yrke!

Har du noen råd til andre som kanskje vurderer å søke denne utdanningen?

Søk om du interesserer deg for å jobbe med barn, eller allerede gjør det og ønsker å koble praksisen din til teorien – du vil ikke angre! Det er mye selvstudier, men du får god oppfølging fra studiekamerater og lærerne. Universitetet legger opp til at alle skal være i en klasse de trives i og at vi skal ha et godt studiemiljø med studenter og grupper som vi går godt overens med. Studiet er lagt opp på en sånn måte at de ønsker du skal få det til, og du får gode tilbakemeldinger fra lærerne. 

Er det noe du gjerne skulle visst om studiet før du begynte, som du ikke visste?

Det er et supert studium som lar deg kombinere jobb/permisjon/barn. Det er likevel viktig å være oppmerksom på at det er 75 % studiebelastning. Du får mye igjen for å lese jevnt og jobbe systematisk mellom samlingene/forelesningen. Folkene på barnehagelærerutdanningen er veldig åpne og inkluderende mennesker, og man gleder seg til hver gang man skal møtes igjen!