Kroppsøvingspodden

Universitetslektor Pål Jåbekk ved OsloMet inviterer til faglige samtaler rundt kroppsøvingsfaget.

Published Sist oppdatert
En gruppe barn som løper sammen utendørs
Kroppsøvingspoddens mål er å spre kunnskap, perspektiver og nysgjerrighet til kroppsøvingsfaget på en lett tilgjengelig måte (Foto: FatCamera, Getty Images)

Kroppssøvingspodden drives av Pål Jåbekk, som er universitetslektor på kroppsøvingsseksjonen ved OsloMet, og er i hovedsak for lærere og studenter i faget.

– Målet er å spre kunnskap, perspektiver og nysgjerrighet til faget på en lett tilgjengelig måte. Noen episoder fungerer fint som pensum eller lytteoppgaver som forberedelse til et tema på kroppsøvingslærerutdannelsen, sier Jåbekk.

Podcasten ble startet i 2020 da en kollega av Jåbekk pensjonerte seg, og han gjerne ville ta med seg all kunnskapen hun hadde videre. Den første episoden i kroppsøvingspodden ble derfor et intervju med kollegaen. Podcastens tema spenner over mange tema og fagfelt, som for eksempel friluftsliv og idrett. Jåbekk inviterer gjester ut fra egne interesser, eller etter anbefalinger fra andre, og tar opp både problemstillinger og ny forskning innen faget.

Jåbekk forteller at flere studenter har gitt tilbakemeldinger om at episodene har vært nyttige for dem. Han tror en av grunnene er at samtalene han spiller inn gjør fagstoffet mer ekte og personlig.

– Jeg tror det er spesielt nyttig for studenter å høre fagpersoner ha ekte, faglige samtaler hvor man kan høre at man ikke nødvendigvis alltid er enige om alt og at man kan være usikker på mye, sier Jåbekk

Her kan du lytte til kroppsøvingspodden