Ledige stillinger som veileder i Læringsmiljøprosjektet

Læringsmiljøprosjektet er et tilbud til barnehager og skoler som ønsker å forbedre og videreutvikle arbeidet med å fremme trygge og gode barnehage- og skolemiljø for alle barn og unge. Nå søker vi veiledere i ca. 15 % stilling fra høsten 2023.

Published Endret

Voksen og barm i barnehage smiler og prater sammen.
Ved Læringsmiljøsenteret søker vi veiledere som ønsker å jobbe i en midlertidig åremålsstilling på ca 15 % i to år. Illustrasjonsfoto: Elisabeth Tønnessen/Læringsmiljøsenteret, UiS.

Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) har på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet fått ansvar for å etablere, drifte og veilede gruppene som skal bistå barnehager og skoler i arbeidet med å fremme og forbedre læringsmiljøet.

Vi trenger veiledere til Læringsmiljøprosjektets pulje 7 (2023 - 2025). Stillingene er midlertidige åremålsstillinger på ca. 15 % i to år. Veilederne vil bli ansatt ved Læringsmiljøsenteret og organiseres i team. Hvert veilederteam får ansvar for bestemte kommuner/enheter, og det tilstrebes å knytte til oss veiledere med en viss lokal forankring.

En 15 % stilling tilsvarer i arbeidsmengde litt i underkant av en dag per uke, men arbeidet vil i perioder kunne gå over flere dager, for eksempel en tre/todagers samling i en uke, og mindre arbeid i andre uker. Det vil ikke være en fast arbeidsdag. Dersom det er ønskelig, kan det i noen tilfeller være aktuelt at veilederen i stedet for ansettelse kan frikjøpes av hovedarbeidsgiver, eller eventuelt tilknyttes via eget AS.

Les mer om Læringsmiljøprosjektet:

Kvalifikasjonskrav:

Søkere må ha barnehage- eller grunnskolelærerutdanning og formell veilederkompetanse.  Det er ønskelig med utdanning på masternivå innen pedagogikk, ledelse eller tilsvarende. Erfaring fra praksis i barnehage eller skole vektlegges.

Søknad:

Søknad sendes til Læringsmiljøsenteret ved kontorsjef Ingar Lee (ingar.lee@uis.no) innen 5. februar.

Søknaden må inneholde

• CV
  • dokumentert vitnemål på høyeste grad
  • dokumentert veilederutdanning
  • en begrunnelse for hvorfor du ønsker å delta som veileder i prosjektet
  • aktuelle referanser.

Stillingsperioden vil formelt vare fra 01.07.23 – 30.06.25 Lønn: l.tr. 70 (kr. 661 400)

Søknadsfrist 5. februar 2023.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Marianne Torve Martinsen (marianne.t.martinsen@uis.no) ved spørsmål om barnehage og Dziuginta Baraldsnes (dziuginta.baraldsnes@uis.no) ved spørsmål om skole.

Førstelektor
Læringsmiljøsenteret, avd. Porsgrunn