Hopp til hovedinnhold

Familiefred for enhver pris?

Cecilie Evertsen, forsker ved Læringsmiljøsenteret, møter Vigdis Hjorth til samtale om mekanismer som berører oss alle; familierelasjoner. Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2021.

Publisert: Endret:

to kvinner ser inn i kamera
Cecilie Evertsen møter Vigdis Hjorth til samtale om familierelasjoner under Forskningsdagene. Arrangementet finner sted i Universitetsbiblioteket og krever påmelding, men vil også strømmes.

Lenke til arrangementet.

Hva skjer med oss når vi bryter bånd med de menneskene som skulle være sikkerhetsnettet vårt i møte med omverden? Hvordan påvirker familiekonflikter som pågår over lang tid barns utvikling? Brutte familiebånd, hva gjør det med oss? Forfatter Vigdis Hjorth er kjent for sine skarpe skildringer av familierelasjoner. På Universitetsbiblioteket møter hun Evertsen til en samtale om menneskets essensielle behov for psykologisk trygghet, brutte bånd og mestringsstrategier.

Evertsen har dykket ned i tre av Hjorts bøker og sett på skildringene og fortellingene ut fra et faglig ståsted. Dette blir ikke et vanlig bokbad. Når forskeren og forfatteren møtes til samtale over tematikken 23. september er det med tanke på å løfte fram en faglig forståelse for samspill og dynamikk som finnes i tette relasjoner, og hvordan det påvirker oss, livet gjennom.

– Hjorths bøker om familierelasjoner og familiedynamikk er et fantastisk utgangspunkt for å belyse noe som angår og berører mange. Karakterene har sine opplevelser og ikke minst sine mestringsstrategier i vanskelige livssituasjoner som gjør bøkene høyaktuelle for oss som forsker på relasjoner, sier Evertsen.

Hun håper at samtalen kan løfte fram fenomen og livsutfordringer som er relevant for mange.

– At det skrives om disse tingene er viktig, noe Hjorth skal ha honnør for. Det er med på å få fram åpenhet omkring tematikk som kan oppleves krevende å stå i, sier Evertsen.