Ledig stilling som stipendiat i utdanningsvitenskap

Forskningsområdet for stillingen er profesjonsutvikling i barnehagen, knyttet til forskergruppen Profesjon og Ledelse, Institutt for barnehagelærerutdanning.

Publisert: Endret:

UH-fakultetets bygning Hagbard Lines hus. Foto: Anja Kristin Bakken.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i utdanningsvitenskap ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Institutt for barnehagelærerutdanning. Stillingen er ledig fra 1.8.2021.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Forskningsområdet for stillingen er profesjonsutvikling i den mangfoldige barnehagen, knyttet til forskergruppen Profesjon & Ledelse, ved instituttet. Stillingen vil inngå i relevante forskningsprosjekt. Barnehagen er en pedagogisk samfunnsinstitusjon som er i stadig endring og utvikling, noe som krever at profesjonen er i kontinuerlige læringsprosesser. Det er derfor behov for ny forskning på profesjonsperspektiver i barnehagesammenheng. Aktuelle områder for avhandlingen kan være spørsmål knyttet til barnehagelærerprofesjonen, barnehagen som lærende organisasjon, ledelse i barnehagen, og annen aktuell tematikk der barnehagefeltet ses i lys av samfunnsutvikling.

Les hele stillingsutlysningen her.