Å leggje til rette for undring og forventning

Eit undervisningsopplegg som hjelper elevane til å få forventningar og undre seg over boka. Opplegget er basert på Jakob og Neikob av Kari Stai.

Publisert: Endret:

Boka om Jakob og Neikob er ei surrealistisk og morosam bok om to stiliserte figurar som er svært ulike: den eine seier ja til alt, og den andre seier nei. Dette undervisingsopplegget hjelper elevane til å få forventningar til boka og lesinga gjennom ein førlesefase. Undervegs i lesinga får elevane la sine eigne observasjonar og refleksjonar kome til uttrykk i litterære samtalar, og i etterlesefasen får dei høve til både å bearbeide inntrykk og lage eigne produkt som eit resultat av lesinga av boka.

Artikkelen er skrive av Lise Feness Armond, og er henta frå heftet Nynorsk i bruk.